6a Desfilada Canina Solidària


Un total d’11 gossos abandonats del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS) van trobar una nova llar aquest passat diumenge gràcies a la 6a Desfilada Canina Solidària que es va fer a Blanes. L’acte estava organitzat pel Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva. També va comptar amb el suport i col·laboració de diverses empreses i particulars.

Malgrat la intensa calor que va presidir la jornada d’aquest passat diumenge, la desfilada va comptar amb una bona presència de públic. L’activitat es va allotjar al Passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics, des de quarts d’onze del matí fins a quarts de dues de la tarda. Els principals protagonistes de la desfilada van ser la trentena de gossos dels CAAS que buscaven una família d’adopció.

Una trentena de voluntaris fan possible la desfilada

Igual que en les anteriors edicions, la desfilada oferia l’oportunitat de passejar, tocar i familiaritzar-se amb els gossos abans de formalitzar l’adopció. Perquè això fos possible, es va comptar amb la col·laboració d’una trentena de voluntaris i voluntàries –una persona per a cada futura adopció d’un gos- que es van desplaçar de bon matí fins al CAAS de Tossa, on se’ls va lliurar l’animal del qual havien de tenir cura durant tota la jornada.

Juntament amb el gos, també se’ls lliurava una fitxa amb totes les seves dades –edat, caràcter, quant temps porta acollit al centre, etc-. Després, els voluntaris es van encarregar de dur-los fins a Blanes i en van tenir cura fins que van adoptar el seu gos o, per contra, va arribar el moment de tornar-lo de nou a Tossa. Abans, però, el moment central de la desfilada és justament aquest: quan els voluntaris i voluntaris passegen per la passarel·la que es munta expressament per a la ocasió, i així tothom pot veure els gossos que s’han dut a la recerca d’una família que els vulgui acollir.

Els voluntaris fan d’enllaç amb les famílies i els expliquen les característiques del gos que volen adoptar. És llavors quan se’ls ofereix la possibilitat de passejar-lo durant una estona per començar a acostumar-s’hi i veure si s’adapta a les possibilitats de la possible nova llar. Per completar la informació sobre els animals, també es compta amb la col·laboració d’un altre grup de voluntaris que periòdicament visiten la gossera de Tossa i que, per tant, estan més familiaritzats amb el caràcter dels seus acollits.

Actualment, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, ubicat a Tossa, compta amb uns 150 animals en adopció. La Desfilada Canina Solidària que s’ha organitzat a Blanes per sisè any consecutiu compleix no tan sols l’objectiu d’aconseguir que s’adoptin més gossos abandonats: es consciencia la ciutadania que és millor adoptar un gos abans que optar per la compra o –encara pitjor- la criança privada moguts tan sols per l’afany de lucre.

Adopcions al preu simbòlic de 100 euros

L’adopció té un preu simbòlic de 100 € per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització. Una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 € en serveis i atenció mèdica a la Clínica Veterinària Mireia Balliu. De fet, abans de signar l’adopció, les famílies disposen encara d’uns dies per acabar de reafirmar-se en la seva decisió i, un cop l’han firmat, reben la cartilla sanitària.

En el recinte que es va habilitar diumenge passat a Blanes per fer la desfilada s’hi va instal·lar una carpa del Consell Comarcal de la Selva, així com d’una altra entitat relacionada amb l’àmbit de l’acollida d’animals. Es tractava de l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tossa de Mar, APAP, de la Fundació Chari Cruz, que també va fer difusió d’informació i conscienciació.

L’acte sense ànim de lucre es va tancar amb el sorteig de diferents regals, obert a la participació de tothom que hagués comprat números. Entre els regals que es van sortejar hi havia sopars per a dues persones, lots de bellesa, massatges relaxants, així com productes i serveis adreçats als animals de companyia, entre d’altres. Val a dir que el 100% dels guanys obtinguts amb la venda de números del sorteig s’han destinat als animals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s