Joan Salmerón (ICV-EUiA-Pirates): El poble ha votat canvi i s’han de canviar moltes coses


El candidat a l’alcaldia d’ICV-EUiA-Pirates a Blanes, Joan Salmerón, va comunicar en roda de premsa, després de molts dies d’assemblees i reunions, durant els quals la coalició d’esquerres s’ha mantingut allunyada dels focus.

Salmerón va començar responent a les crítiques que va rebre la formació per part del candidat del PSC, Miquel Lupiáñez: “És fàcil criticar les nostres demandes, però som els únics que hem posat una proposta a sobre la taula. No podem valorar les propostes de la resta de partits, perquè no les coneixem”. Salmerón va defensar la proposta que va aprovar l’assemblea el passat dimecres: “L’eix vertebrador és el programa, però és molt importat qui ho tirarà endavant. Per això també parlem de regidories, i per això volem les que tenen relació directe amb els punts claus del nostre programa. De fet, no hi ha gaire cosa més del que ja vam reclamar fa 4 anys, quan estaven 9 a 4. El PSC ha d’entendre que ara estem 4 a 4.”

Preguntat per la possibilitat d’accedir a l’alcaldia amb un mètode de dos anys per a la coalició i dos per al PSC, Salmerón va deixar clar que “la nostra assemblea vol l’alcaldia perquè hi ha un empat tècnic, i perquè a més ens considerem legitimats perquè som els guanyadors morals del 24M”, tot i deixar clar que “en cas de pacte, farem una comissió que valori anualment el compliment dels acords, i que decideixi si val la pena continuar”.

Joan Salmerón va recordar que ICV-EUiA-Pirates (segona força al nou ajuntament) porta 3 eleccions pujant en vots, mentre el PSC porta el mateix temps a la baixa. Això, segons Salmerón, vol dir que “el poble ha votat canvi i s’han de canviar moltes coses. Si el PSC creu que anirem a un govern en què no canvi res, s’equivoca i fa una lectura errònia dels resultats electorals.” En aquest sentit, l’alcaldable va voler ser molt clar: “Si finalment governéssim amb el PSC, haurem de donar un munt d’explicacions. Per tant, ha de ser amb un programa fort, i amb autonomia i visualització per a la resta de forces que formin aquest hipotètic govern. No renunciarem al nostre programa, perquè això ens faria igual que la resta, que venen fum a la campanya i després fan al contrari”.

El cap de llista va lamentar la lentitud de les negociacions: “Anem tard. Volíem fer un referèndum aquest cap de setmana per a consultar a tota la ciutadania sobre un possible acord, però no la podem fer perquè a hores d’ara no sabem ni quina pregunta fer”, i va recordar que la pilota està a la teulada del PSC, que és qui ha de decidir si vol governar amb l’esquerra. “CUP, PP i C’s ja han dit que no formaran part de cap govern, i hem sentit, encara que no tenim confirmació oficial, que Batega Per Blanes es planteja donar suport però sense entrar a governar. Si es confirma la posició de Batega, parlem ja de 7 regidors que no governaran. Serà impossible fer cap govern que sumi majoria i per tant tindrem per davant una legislatura complicada”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s