Triple empat entre el PSC, CiU i ICV


PuntDiari/El PSC va aconseguir ahir una victòria amarga a Blanes, on va baixar de nou regidors a quatre. El candidat socialista, Miquel Lupiáñez, va obtenir els mateixos edils que CiU, que volia recuperar l’alcaldia, i que ICV-EUiA-Pirates, que es veia més fort que mai.
El triple empat tècnic dóna pas a múltiples combinacions. Lupiáñez, el relleu de Marigó, va treure 102 vots més que l’ecosocialista Salmerón i 154 més que el convergent Torrecillas. Hi haurà quatre noves forces: ERC, Ciutadans, Batega per Blanes i la CUP.

El PSC i CiU van obtenir ahir el pitjor resultat en unes municipals a Blanes des del 1979. Les dues forces van aconseguir quatre regidors, igual que ICV-EUiA-Pirates. El triple empat, amb victòria de Miquel Lupiáñez per només 102 vots, provocarà un ple més divers i s’haurà de veure si és possible formar un govern estable.
La d’ahir del PSC és una victòria molt amarga. Dels nou regidors del 2011 va passar a quatre. En una primera valoració, Lupiáñez, el substitut de Josep Marigó, va dir que ara és l’hora de posar-se a parlar i treballar. Va reconèixer que el pla d’ajust i les polítiques d’austeritat havien passat factura. Sobre el present més immediat, Lupiáñez va semblar mostrar més predilecció a reunir-se en primer terme amb ICV-EUiA-Pirates i CiU que amb la resta de formacions nouvingudes.
Els quatre regidors d’ahir del PSC representen el pitjor resultat dels socialistes a la vila. S’ha de recular fins al 1979 per trobar un PSC amb menys percentatge de vots i de regidors. Fa 36 anys, el PSC també va empatar amb CiU i el PSUC, en aquella ocasió a sis regidors.
La decepció de CiU no és tan contundent, però no deixa de ser el pitjor resultat de la federació des de la restauració de la democràcia. Joaquim Torrecillas va dir ahir que estava moderadament satisfet, però CiU ha retrocedit un regidor més que en el 2011, una dada que només s’acosta als sis regidors del 1979.
El doble de forces
El ple de Blanes tindrà a partir d’ara el doble de forces (vuit en lloc de quatre), ja que hi entren ERC, Ciutadans, Batega per Blanes i la CUP. ERC ja havia tingut dos regidors el 2007, i ara Àngel Canosa i Albert Sanz ampliaran la representació sobiranista al consistori. Entren per la porta gran del ple la CUP, també amb dos representants (Jaume Pujadas i Clara Castrillo), Ciutadans i l’agrupació d’electors Batega per Blanes, que té l’aval de Podem i de Procés Constituent.

Un pensament sobre “Triple empat entre el PSC, CiU i ICV

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s