La coalició ICV-EUiA-Pirates de Blanes presenta una sèrie de vídeos programàtics


https://www.youtube.com/channel/UCvlDekdKGSOKwn_bZP4Zf8Q

Aquest primer vídeo tracta de les propostes de la coalició per generar ocupació

En motiu de l’1 de maig, dia del treballador i la treballadora, la coalició ha presentat el primer dels vídeos que presentaran a lo llarg d’aquests dies en les que es mostren diverses propostes del seu programa. Programa que es presentarà de forma oficial en un acte públic el proper 8 de maig.

En els vídeos apareixen presentant les propostes simpatitzants i candidats i candidates de la formació com Fina Maya (terapeuta, i veïna de Dintre Vila), Uxue Ekai (estudiant, i veïna de Dintre Vila), Salvador Martínez (pescador, i veí de Ca La Guidó-Mas Carolet), i Dolors Rubio (advocada, i veïna de Ca La Guidó-Mas Carolet).

Per la candidatura, la lluita contra l’atur i la precarietat es bàsica per a construir un poble cohesionat i amb futur. En aquest primer vídeo la coalició mostra algunes de les propostes per recuperar el treball. La promoció econòmica ha de buscar el benefici comú, per aconseguir una economia social i de proximitat; sense oblidar el turisme però buscant nous models de generació d’ocupació. Cal impulsar alternatives laborals per evitar la reconversió de Blanes en “ciutat dormitori” com per exemple, ajudant als treballadors i treballadores que vulguin autogestionar els seus centres de treball en risc de tancament.

Entre d’altres, es proposa habilitar una borsa de pràctiques entre Ajuntament i empreses per facilitar l’entrada de joves, el col·lectiu social amb més taxa d’atur, al món laboral. O elaborar un pla d’ocupació per incentivar la contractació de persones de Blanes en situació d’atur a les empreses locals, atorgant ajudes a les empreses que contractin persones a l’atur, com han posat en pràctica ajuntaments on ICV-EUiA governa.

Es recullen també les propostes de la confraria de pescadors de Blanes, amb qui la coalició es compromet a treballar per donar viabilitat al sector pesquer i garantir la seva continuïtat, reforçant el pescaturisme, i col·laborant per donar valor afegit a la pesca, promocionant les marques de peix i marisc local entre els mateixos restaurants i comerços de Blanes, avui amb una quota de peix autòcton molt baixa.

ICV-EUiA-Pirates, d’acord amb a les propostes ja presentades al ple aquests quatre anys i tal com van anunciar en el seu moment, proposen una moratòria per a la construcció de nous supermercats als barris allà on ja hi hagi un teixit de comerç de proximitat, ja que la gran quantitat de supermercats oberts a Blanes dins del casc urbà ha provocat el tancament de petites botigues i comerços familiars als barris, en benefici de les grans multinacionals d’alimentació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s