L’Audiència Provincial desestima un cop més les pretensions del senyor Ridaura


Amb aquesta nova resolució ja en són deu les dictades per diferents jutjats i tribunals i totes han estat contràries a les pretensions del Sr. Josep Ridaura i de la Fundació privada que presideix. També cal recordar que el fiscal en cap de Girona va decretar el tancament de les diligències d’investigació per la denúncia del Sr. Ridaura de l’any 2010.

Aquesta llarga història es va iniciar quan l’any 2010 el Sr. Ridaura va insultar, amenaçar i intentar agredir a dos conserges municipals i jo, com a portaveu del PSC, vaig demanar l’obertura d’un expedient informatiu per determinar els fets ocorreguts.

A partir d’aquell moment el Sr. Ridaura va iniciar un seguit de demandes, denúncies i querelles en contra meva i altres funcionaris municipals acompanyat d’una campanya d’escarni públic a través dels mitjans de comunicació i dels seus comentaris de carrer, perjudicant greument no només el prestigi personal dels denunciats sinó la imatge i el bon nom de Blanes.

La primera demanda del Sr. Ridaura contra mi va ser l’any 2010 per, segons ell, haver faltat al seu honor quan vaig demanar l’obertura d’un expedient informatiu municipal pels insults, amenaces i intents d’agressió d’aquesta persona contra dos conserges municipals. El Jutjat 3 de Blanes va desestimar la demanda i li va imposar les costes. El Sr. Ridaura va recórrer aquesta sentència i l’Audiència de Girona, després d’estudiar-la, la va confirmar en la seva totalitat i li va imposar de nou les costes processals. La resposta del Sr. Ridaura a aquesta sentència va ser presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem que, de nou, va confirmar totalment les dues anteriors i va sentenciar en contra del Sr. Ridaura, imposant-li les costes i incautant-li la fiança dipositada.

Al mateix temps inicia la seva campanya d’escarni i de desprestigi de la meva imatge pública de cara a les eleccions de l’any 2011, presentant denúncies contra mi a l’Oficina Antifrau de Catalunya i a la Fiscalia de Girona per accions portades a terme durant el meu anterior mandat d’alcalde entre l’any 2003 i el 2007 i ostentant-ho públicament a través dels mitjans de comunicació i a través de tots els mitjans al seu abast. Aquestes denúncies feien referència a suposades irregularitats amb el cobrament dels IBIs, a la llicència d’obres d’un edifici al passeig de Santa Bàrbara, a l’ús de la targeta de crèdit d’Alcaldia, a accions de cooperació i solidaritat amb el tercer món, a les factures de l’empresa de recollida d’escombraries FCC, etcètera, i són les que el fiscal en cap de Girona i l’Oficina Antifrau de Catalunya, després de fer-les investigar, varen arxivar per no haver-hi cap causa penal.

El Sr. Ridaura, coneixedor del tancament de les investigacions per part del fiscal i de l’Oficina Antifrau va iniciar una nova tàctica consistent en “querellar-se” sistemàticament contra mi i contra l’interventor municipal. La raó d’aquestes querelles no era altra que intentar “acollonir” a tothom que se li interposes al seu camí, començant per a mi i un funcionari públic –i després la meva dona- com avís per a tots aquells que diguessin o fessin qualsevol acció contrària als seus interessos personals, esportius o professionals. Ja és conegut de tothom la “persecució” que exerceix cap a diversos mitjans de comunicació pel simple fet de haver publicat els comunicats de les sentencies i resolucions judicials contràries als seus interessos.

La primera “querella” presentada pel Sr. Ridaura contra mi i l’interventor va ser pels mateixos temes que el fiscal en cap de Girona i l’Oficina havien tancat. Aquesta querella s’està tramitant pel Jutjat 3 de Blanes i, fins ara, el Jutjat ha estudiat i sobresseït –tancat- tot els fets denunciats a excepció del referent a la fiança per l’execució de les obres del carrer Darrera l’Església on el Sr. Ridaura manifesta que “jo” no la vaig imposar. El Sr. Ridaura i els seu advocat saben perfectament que les llicències d’obres no les dóna l’alcaldia sinó un òrgan col·legiat -la Junta de Govern- i a més, si haguessin consultat l’expedient haurien vist que la Junta de Govern presidida per mi Sí que va imposar la fiança corresponent. Per tant, de nou, estem en una situació de una nova denúncia falsa i premeditadament pensada per a fer-me mal a mi, a l’interventor i a Blanes.

La segona “querella” presentada pel Sr. Ridaura contra mi, l’interventor i la meva dona com a funcionària pública feia referència a un suposat tracte discriminatori en l’atorgament de subvencions a la fundació privada “Blanes Hoquei Club Fundació” presidida pel Sr. Ridaura i a l’Associació Banda Cobla Col·legi Santa Maria de Blanes. Aquesta querella va ser tramitada pel Jutjat 2 de Blanes que després d’estudiar la documentació i d’escoltar les declaracions del querellant, del seu testimoni i dels tres querellats va resoldre el SOBRESSEÏMENT LLIURE, l’IMPOSICIÓ de les COSTES i la DECLARACIÓ de TEMERITAT del Sr. Ridaura. Aquesta resolució va ser recorreguda pel Sr. Ridaura i ara l’AUDIÈNCIA PROVINCIAL de Girona ha desestimat i ratificat en la seva totalitat la resolució del jutjat de Blanes. Us adjunto l’esmentada resolució.

La tercera “querella” presentada pel Sr. Ridaura contra mi i l’interventor municipal va ser pel sobrecost de construcció de la Ciutat Esportiva. En aquest cas el Jutjat 5 de Blanes la va desestimar definitivament –sobresseïment definitiu- sense efectuar cap resolució d’imputació envers els querellats i, al ser recorreguda pel Sr. Ridaura, l’Audiència Provincial la va ratificar en la seva totalitat al determinar que no hi havia cap motiu delictiu dels que denunciava el Sr. Ridaura.

Després de cinc anys de contínues denúncies, acusacions, insults i despropòsits del Sr. Ridaura en nom propi, en nom de la seva Fundació Privada o en companyia de membres del Partit Democràtic de Blanes en contra meva i en contra de funcionaris municipals, entre ells la meva dona, només queda per dir que s’ha demostrat la nostra rectitud i honestedat en l’exercici de les nostres responsabilitats públiques.

Malgrat que totes les resolucions dictades i totes les investigacions efectuades s’han acabat demostrant que eren falses, ha quedat clar l’objectiu d’aquestes persones sense escrúpols i és l’utilització dels mitjans de comunicació i l’utilització del “boca a boca de carrer” que FER CULPABLES a persones i a institucions molt abans de les sentències i de les resolucions judicials provocant un mal del tot irreparable a les persones i a les institucions. Desgraciadament, en aquest cas també hi han jugat moltes persones públiques i partits polítics locals que amb el seu silenci i la seva inacció han col·laborat en aquest setge ferotge contra persones i contra el mateix Ajuntament essent coneixedors de tots els fets.

Durant aquest llarg martiri han estat “poques però molt valuoses” les persones que en han donat suport i paraules d’ànim i de coratge. En la major part són persones anònimes i a totes elles els hi vull donar les gràcies de veritat, en nom meu i de la resta de perjudicats i dir-los que les seves paraules ens han ajudat a mantenir-nos ferms fins al final.

Per acabar, vull demanar i exigir als propers dirigents polítics municipals que actuïn amb honestedat i honradesa i que prenguin les seves decisions per interès públic i en benefici de tothom sense doblegar-se a interessos personals ni deixar-se pressionar ni intimidar per les actituds xulesques i menyspreables de persones que només busquen aconseguir els seus propòsits.

Josep Marigó i Costa
Alcalde de Blanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s