Blanes tanca la Setmana per la Pau lliurant els fons pels Projectes i Activitats de Cooperació


La sala d’actes de la Biblioteca Comarcal va allotjar el lliurament de fons econòmics per finançar les activitats i els projectes de cooperació i solidaritat que corresponen a l’any 2014. El lliurament el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Cooperació i Solidaritat, Susana Ramajo, regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes i representants de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del municipi.

La Comissió, constituïda per les ONGs locals de Blanes, proposa cada any a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts. Ho fa a través d’un grup d’estudi i valoració, que escull entre els programes de cooperació al desenvolupament que s’han adreçat al consistori blanenc sol·licitant suport econòmic.

L’acte, juntament amb la l’Hora del Conte per la Pau que es va fer abans de l’entrega dels fons solidaris, va posar punt i final al cicle de la Setmana per la Pau de Blanes 2015. Precisament ahir divendres, 30 de gener, és quan es commemora el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau.

25.000 € per finançar activitats i projectes de Cooperació

En el pressupost municipal de 2014 es va destinar una partida de 25.000 € per finançar diferents projectes i activitats de solidaritat i cooperació, cinc dels quals es desenvolupen a Nicaragua, Honduras, Gàmbia, Anantampur (Índia) i Togo. En total, es tracta de nou projectes i/o activitats que es desenvolupen a través d’ONGs internacionals vinculades a Blanes través d’entitats locals.

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 3.000 € per l’organització de les colònies d’estiu, una activitat molt arrelada a la vila. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria), passen dos mesos allotjats en domicilis de famílies de la població. Enguany ja farà 17 anys que es fa aquesta experiència a Blanes, on es coneix sota el nom de Vacances en Pau.

Per la seva banda, l’entitat blanenca Associació per al Desenvolupament de Kuwonku ha rebut 3.900 € per continuar el projecte de desenvolupament agrícola i ramader que està fent des de fa uns quants anys a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia. Els fons econòmics s’han destinat aquest any a la construcció d’un pou i a l’adquisició d’una bomba submergida i quatre plaques solars. El programa té per objectiu millorar l’alimentació i també contempla altres aspectes de suport a la qualitat de vida.

El projecte de millora de la situació socioeconòmica de 41 famílies agricultores d’Anantampur (Índia), ha rebut 3.900 € i està gestionat per la Fundació Vicenç Ferrer, coordinada a Blanes a través de l’entitat amb el mateix nom. Un dels districtes més àrids de l’estat d’Andhra Pradesh és Anantampur, per això el projecte treballa a través de la implantació d’equips de reg per degoteig, a l’hora que paral·lelament es potencia la igualtat en castes i gènere.

També s’ha destinat un import de 3.900 € al projecte gestionat per Solidaritat Arbúcies-Palacagüina (SOARPAL), que dóna continuïtat a l’Escola Camperola Manel Bonfill (PROSEC) ubicada a la localitat de Palacagüina, al nord de Nicaragua. Aquesta vegada ja s’ha entrat en la quarta fase de la remodelació i adequació que s’està fent a les aules de la Fundació Arbúcies-Palacagüina (FUNDARPAL), coordinat aquí a través de l’entitat Blanes Solidari.

Un altre projecte similar que ha rebut el mateix import de 3.900 € és el que coordina el Voluntariat Blanenc amb l’Associació Iberoamericana Filipina (IAFA). El projecte dóna continuïtat a la construcció de l’Escola Verge del Vilar a Santa Bàrbara, (Honduras). Per la seva banda, el projecte que gestiona Càritas Interparroquial Blnaes amb Càritas Diocesana de Dapagong (Togo) ha rebut 2.500 €, destinats a una farmàcia social a Sant Pau de Dapaong.

Per últim, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona tres activitats finançades amb l’aportació destinada a activitats solidàries: 2.300 € per atendre projectes emergències internacionals;  1.100 € per la quota anual que paga l’Ajuntament per ser soci del Fons Català; i 500 € s’han destinat per col·laborar amb l’Agenda Llatinoamericana.

PROGRAMA ENTITAT GESTORA
APORTACIÓ
Projecte de Colònies per a infants sahrauís a Blanes Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís
3.000 €        
Desenvolupament agrícola i ramader a Kuwonku (Gàmbia) Assoc. Desenvolupament de Kuwonku
3.900 €
Millora 41 famílies agricultores d’Anantampur (Índia) Fundació Vicenç Ferrer
3.900 €
Continuïtat escola camperola a Palacagüina (Nicaragua) SOARPAL: Solidaritat Arbúcies-Palacagüina
3.900 €
Continuïtat Construcció Escola Rural a Ilama (Honduras) Associació Iberoamericana Filipina
3.900 €
Projecte farmàcia social Càritas Diocesana Dapaong
2.500 €
Projecte d’Emergència Fons Català Coop. Desenv.
2.300 €
Quota Soci Fons Català Fons Català Coop. Desenv.
1.100 €
Agenda Llatinoamericana 2013 Fons Català Coop. Desenv.
500 €

Els actes organitzats en motiu de la Setmana per la Pau es van encetar 21 de gener, i han inclòs una exposició i la projecció d’un documental sobre la campanya Per cada mina, una flor; així com la lectura del Manifest per la Pau del passat dijous.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s