Blanes habilitarà espais “pipi-can”per a portar els gossos.


DiariGirona/El ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar el passat dijous per unanimitat de tots els grups una moció presentada per ICV-EUiA que demana adaptar o crear espais públics per a l’ús compartit per persones i animals de companyia.

Segons l’acord adoptat, es crearà una comissió que estarà formada per representants dels diferents grups polítics amb representació municipal, tècnics d’Urbanisme, veïns i col·lectius interessats. L’objectiu d’aquesta comissió serà acordar les ubicacions més idònies dels espais així com elaborar un decàleg de normes d’ús que s’incorpori a l’ordenança reguladora de tinença d’animals.

En concret, la intenció és crear dos tipus d’espais. Per un costat, adaptar parcialment espais públics per a l’ús compartit per persones i animals, els anomenats “pipi-can” amb un mínim de superfície en diversos barris o zones de Blanes. D’altra banda, es crearien dos parcs exclusius per a gossos, un en una zona dins el nucli urbà, amb un horari restringit, i l’altre en una zona perifèrica. Aquests espais tindrien una tanca, unes portes d’accés, fonts d’aigua per a gossos i persones i contenidors específics. La moció també demana establir, si és necessari, acords amb els propietaris dels solars i iniciar una campanya d’informació.

La creació d’espais per a gossos és també una reivindicació d’un grup de veïns del municipi, que han recollit un miler de firmes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s