Es rehabilitarà la biblioteca per evitar humitats i problemes a la façana


DiariGirona/La biblioteca comarcaL està situada a la zona del Racó d’en Portes. La façana principal dóna al passeig de Catalunya i ha patit despreniments. 2 Un balcó amb la base rovellada. La coberta de l’edifici presenta humitats.

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat un projecte redactat pels serveis tècnics per millorar i rehabilitar la biblioteca comarcal, un equipament que presenta diferents problemes com filtracions d’aigua (que originen desperfectes a l’interior) o despreniments de peces a la façana, entre altres. A més, s’ha detectat la necessitat d’incorporar un tancat en un dels espais exteriors per evitar l’acumulació de deixalles i actes vandàlics.
La biblioteca està situada a la zona del Racó d’en Portes i consta d’una planta baixa, una primera planta i un altell. La façana principal dóna al Passeig de Catalunya. En un primer moment ja es va fer una actuació puntual a la coberta que va consistir a impermeabilitzar un canal de recollida d’aigües i resoldre, així, un dels problemes de filtracions. Amb tot, encara n’han aparegut més en altres zones, que han provocat desperfectes a l’interior d’aquest equipament.
En concret, l’actuació prevista en aquest projecte, que té un pressupost de 53.416 euros, IVA inclòs, i amb un termini d’execució de tres mesos, se centra en tres parts.
En primer lloc, s’actuarà a la coberta, que presenta diferents deterioraments, com esquerdes i problemes en diferents juntes que originen humitats i filtracions d’aigua a l’interior de l’edifici. En aquest cas, les actuacions consistiran a assegurar que els sistemes canalitzen tota l’aigua a la coberta col·locant nous elements com reposició de silicones, refer la llosa de formigó i fins i tot s’instal·larà un control anti-aus.
La segona actuació serà a la façana, que en el seu tram inferior ha tingut despreniments del material de revestiment que tenia, cosa que ha obligat a retirar totes les peces. Així, s’ha tret l’aplacat i es proposa no substituir-lo, per evitar repetir el problema i estalviant diners, de manera que es limitaran a condicionar i netejar tota aquesta zona.
Finalment, s’ha detectat que en una de les sortides des d’un pati interior, el de la magnòlia, que té un espai exterior cobert i tancat per tres costats, sovint pateix actes de vandalisme, com brutícia generalitzada, deixalles i trencament de vidres de la biblioteca. Així, es proposa un tancament per evitar l’accés i els usos inadequats. D’aquesta manera, s’impedirà l’accés tot i que es permetrà la visió de l’interior i s’incorporaran dues portes, una d’elles, amb un sistema “antipànic”.
En paral·lel, repararan parts de l’interior de l’edifici afectat per les filtracions d’aigua i també milloraran la seguretat a l’escala interior.

Anuncis

Un pensament sobre “Es rehabilitarà la biblioteca per evitar humitats i problemes a la façana

  1. Andaya diu:

    Quin mal ha fet la bombolla immobiliari: obres d’insuficient qualitat. Després de la biblioteca vindrà la rehabilitació de poliesportiu nou que és de pitjor qualitat. Prepareu les butxaques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s