Canvis urbanístics per permetre un Decathlon a Blanes


logo-decathlonElPuntDiari/L’Ajuntament de Blanes està treballant en una modificació puntual del pla parcial Costa Brava per permetre-hi la implantació d’un Decathlon. L’empresa dedicada a l’equipament esportiu fa anys que té interès a instal·lar-se a la zona, però no s’ha pogut materialitzar mai perquè requereix un volum de superfície de què Blanes no disposava, limitat en part per la llei.

Segons va explicar l’alcalde, Josep Marigó, Decathlon necessitava una superfície “d’entre 8.000 i 10.000 m2”, i ni a la zona de la ciutat esportiva ni al pla parcial Costa Brava es podia oferir una parcel·la d’aquestes característiques. En aquest pla parcial, les superfícies no són tan grans, però, en el cas del pla parcial Costa Brava, es podria modificar, gràcies a un canvi legislatiu recent. “Fins fa poc, una superfície d’aquest tipus només es podia instal·lar o en una capital de comarca o en una ciutat de més de 50.000 habitants. Blanes no arriba a tenir tants habitants, però és la tercera ciutat més gran de les comarques gironines, i no és capital de comarca, tot i que té serveis comarcals”, va explicar Marigó.

La llei d’acompanyament de pressupostos de la Generalitat, però, va introduir una disposició transitòria “que modificava lleugerament la definició de poblacions equiparables a capitals de comarca”, afegeix. Aquest canvi obre la porta a la instal·lació de grans superfícies, fet que ha motivat que responsables de Decathlon tornessin a valorar la possibilitat d’instal·lar-s’hi.

“Necessiten una superfície molt plana, volen aparcament i superfície al mateix nivell, i nosaltres hem d’estar atents a aquestes necessitats, perquè si s’instal·lés aquí comportaria que molta gent vingués de fora, crearia llocs de treball i seria un revulsiu econòmic. S’hi ha de seguir treballant”, va manifestar l’alcalde.

Desenvolupar per fases

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes, Miquel Lupiáñez, es va manifestar en el mateix sentit. Va explicar que, al pla parcial Costa Brava, ara mateix, només s’hi està acabant de construir l’escola Sa Forcanera, que es podrà inaugurar el proper curs escolar, però la zona no està urbanitzada. “Ens interessa que es pugui parcel·lar i desenvolupar-ho en fases, per poder fer un tros aquests anys i, més endavant, altres en funció de la demanda, perquè si no es fa així, la conjuntura econòmica és tan complicada que no arribaria a fer-se”, va considerar Lupiáñez.

Un pensament sobre “Canvis urbanístics per permetre un Decathlon a Blanes

  1. Andaya diu:

    Un altre gran cadena de fora que farà tancar més negocis locals (i alguns de tota la vida)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s