Troben irregularitats a l’ens de salut que gestiona l’hospital de Blanes


hospitalretalladesPuntDiari/La Sindicatura de Comptes ha trobat irregularitats comptables i de contractació a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (que gestiona els hospitals de Blanes i Calella). L’informe analitza els comptes del consorci entre els anys 2009 i 2011.

La fiscalització feta posa en relleu, entre altres incidències, que es van contractar serveis informàtics per valor de 2,12 milions d’euros sense seguir els procediments previstos, i que es va arribar a signar un contracte d’obres quan els treballs ja s’havien acabat i facturat. Aquestes obres van ser la remodelació de la cinquena planta de l’Hospital de Blanes. Els treballs es van fer entre el maig i l’agost del 2009 i van costar 110.000 euros, però el contracte d’obres definitiu es va signar a l’octubre.

També recull que durant l’exercici del 2009 hi ha comptabilitzats 46.149,84 euros que corresponen a pagaments a un conjunt de professionals per la prestació de serveis sobre els quals la corporació no va realitzar cap tipus de retenció fiscal ni de Seguretat Social. A més, durant els tres exercicis fiscalitzats hi ha pagaments periòdics i fixos a dotze treballadors de la corporació en concepte de despeses de representació, per un total de 124.336,14 euros, als quals la corporació no ha aplicat cap retenció fiscal ni de Seguretat Social.

L’informe conclou també que la corporació va licitar el servei de restauració mitjançant un contracte de serveis per concurs i procediment obert amb un pressupost d’obra i d’equipaments de 2,63 milions d’euros. A la licitació, només s’hi va presentar un licitador, Serhs. La sindicatura conclou que el plec de clàusules administratives “no preveia expressament la possibilitat de poder subcontractar la redacció del projecte i l’execució de les obres”, fet que no va permetre que empreses que únicament tinguessin com a objecte social els serveis de restauració accedissin a la licitació en igualtat de condicions amb les que podien fer-se càrrec de totes les prestacions.

El director de planificació de la corporació, Xavier Conill, va dir ahir que moltes de les deficiències detectades ja s’han anat corregint. Pel que fa als pagaments a professionals sense retenció fiscal ni de Seguretat Social, va explicar: “El 2009 hi havia alguns professionals que pagàvem com s’havia fet antigament, com a professió lliure, i ens van dir que ho havíem d’anar traient. Ve d’una època que per fer baixar les llistes d’espera es contractaven metges de fora.” També es va mostrar satisfet perquè considera que la majoria de les coses detectades ja estan en via de solucionar-se del tot. “Quan vam veure el primer informe vam estar contents. Fora del que puguin interpretar altres, veiem que en la majoria dels temes que surten ja havíem posat fil a l’agulla per corregir-los, i continuem treballant en la bona direcció des del 2009.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s