La Policia Local de Blanes salva la vida a un home que ha patit una aturada cardíaca


La ràpida actuació d’una patrulla de la Policia Local de Blanes ha permès avui al matí poder salvar-li la vida a un home que havia patit un aturada cardíaca a la via pública. Es tracta de Francisco Javier M.I., un veí de Blanes de 49 anys d’edat, amb antecedents d’haver patit una afecció cardíaca recent.

Els fets han tingut lloc avui dilluns 12 de gener, quan eren les 10’40 h del matí, a l’exterior del CAP II de Blanes, situat entre els barris de La Plantera, Els Pins i Quatre Vents. L’home havia d’anar avui al matí a l’ambulatori, per la qual cosa s’hi ha acostat en un vehicle que conduïa la seva parella, que l’ha deixat a la porta del centre de salut.

Mentre l’home era assegut en un banc de l’exterior del CAP II esperant que la seva dona aparqués el vehicle al pàrking que hi ha a la zona del darrera del CAP, ha patit una aturada cardíaca que li ha fet perdre el coneixement. Quan la seva parella que tornava d’aparcar l’ha vist en aquest estat, ha demanat auxili.

Precisament en aquell mateix moment circulava per davant de l’ambulatori un cotxe patrulla de la Policia Local de Blanes que, immediatament, s’ha adreçat per atendre l’home, comprovant que estava patint una aturada càrdio-respiratòria. Per això, els policies han començat a fer-li la RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar) a l’hora que posaven en marxa el dispositiu del DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que duen habitualment tots els vehicles d’emergència de Blanes.

Paral·lelament, també s’ha activat el protocol d’emergència i s’han afegit a les tasques de reanimació RCP dues metgesses de l’ambulatori alertades que s’estava fent l’atenció a l’exterior del centre.. El DEA ha detectat que feia falta aplicar-li una descàrrega a la víctima, després de la qual ja ha començat a recuperar-se. Per completar la seva estabilització, ha intervingut el personal d’una ambulància medicalitzada del SEM que ha acudit a l’ambulatori en resposta a l’activació del protocol d’emergència.

El personal mèdic ha confirmat que la víctima havia patit una aturada cardíaca, així com que la ràpida intervenció dels dos policials ha estat cabdal perquè la seva recuperació hagi estat prou ràpida. Això ha fet que la possibilitat de remuntada, així com els possibles efectes que pogués causar, ja no fos irreversible. Un cop estabilitzat del tot, s’ha traslladat la víctima en ambulància fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona per fer-li un reconeixement a fons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s