PSC i PP aproven els comptes a Blanes


DiariGirona/ Com ja va passar l’any passat, el PP va ser ahir el gran avalador dels pressupostos de Blanes que va presentar el govern en minoria del PSC per al 2015. Socialistes i populars van sumar 11 vots contra 10 de la resta de l’oposició (CiU, ICV-EUiA i regidora no adscrita).

Els pressupostos preveuen uns ingressos de 45.901.896,23 euros i unes despeses de 45.710.722,36 euros, amb un total de 891.742 euros per a inversions petites com millores en els serveis i l’atenció a la ciutadania. De fet, la majoria (461.984 euros) anirà a infraestructures del clavegueram. Pel regidor d’Hisenda, Nicolàs Laguna, els comptes són de “contenció, en la línia dels aprovats en els darrers anys” i s'”adapten” al pla d’ajust.

En línies generals, destaca que el nivell d’endeutament del consistori haurà baixat el 2015 del 75%, i ja es podria demanar crèdit (fins a quatre milions en tot el 2015 i un total de 22 milions en el conjunt dels pròxims quatre anys).

El portaveu del PP, Salvador Tordera, va explicar els punts pactats amb el PSC que són: Mantenir la partida per a revisions esportives; destinar 48.474 euros a inversions d’instal·lacions esportives, 30.000 euros a programes d’ajut a l’emprenedoria i autònoms (pacte que s’aprovava en el següent punt de l’ordre del dia amb una modificació de les ordenances que incorporaven bonificacions per impulsar l’activitat econòmica i foment d’activitats); destinar fins a 50.000 a ajuts d’activitats d’entitats a través d’unes bases d’atorgament de pública concurrència; millorar els processos i sistemes informàtics; i iniciar un procés de promoció interna del personal municipal reservant per a això 179.000 euros. El PP va afegir però que els comptes són “molt continuistes” i “no serien els nostres”.

Crítiques de l’oposició

El nou pacte va ser molt criticat per l’oposició que va mantenir haver-se sentit “menystinguts” perquè “no ens han ni trucat”. Des de CiU, Quim Torrecillas, va mantenir que “les prioritats es marquen als pressupostos” i “en voldríem un de completament diferent” per “recuperar l’orgull de ciutat i el lideratge des de l’Ajuntament. No veiem foment de reclams turístics, de l’activitat comercial i industrial ni estudiat la possibilitat de rebaixes” d’IBI o aigua així com “cap solució al greu tema aparcament”, va dir criticant, en el tema de personal, que “no és correcte destinar la totalitat per repartir a la promoció interna”, i “menys a final de mandat”, va sentenciar Torrecillas.

Per la seva part, el regidor d’ICV-EUiA, Víctor Catalan, va lamentar la “manca de voluntat” del govern per “ni tan sols consultar a l’oposició” i acordar amb el PP uns comptes sense “grans canvis”. Un pacte que ja van fer pel 2014 amb propostes que “s’han incomplert”. “Sortiu bastant barat al govern”, va reblar Catalan afegint que hi ha municipis veïns amb governs “de dretes” que “fan polítiques més progressistes que el PSC” a Blanes dient a l’alcalde que potser marxarà però “les polítiques es queden” i els últims 4 anys seran els de “més regressions en matèria social, ambiental i progressista”, va dir.

Per la seva part, la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va lamentar que a l’alcalde”no li interessa parlar de projecte de ciutat” i que “per gastar diners s’han de saber com i cap on va Blanes”.

Finalment, l’alcalde Josep Marigó va dir que amb el PP “es pensa en Blanes i no en politiqueria ni amb la demagògia barata dels que han governat últims 4 anys. Tenim una oposició molt feble, amb pocs arguments i poc criteri, que critica molt però de propostes, cap ni una”, va dir dient que “estem pensant com sortir i tirar endavant el poble”. Sobre el tema de personal, va recordar que els sindicats de l’Ajuntament “han dit que sí”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s