Acord per a protegir la platja de s’Abanell


DiariGirona/ Més roques on ja n’hi ha i grans sacs de sorra són dues de les mesures que es preveuen aplicar a la costa del delta de la Tordera per evitar el retrocés de les platges i protegir els càmpings dels temporals a Blanes i Malgrat de Mar.

Així ho van acordar ahir en una reunió l’Ajuntament de Blanes i Malgrat, Costes de l’Estat i de la Generalitat, els càmpings dels municipis i professors de la Universitat Politècnica de Catalunya per buscar solucions a un problema que s’arrossega des de fa anys.

Cal recordar que a principis de l’any passat l’Estat va encarregar un estudi per “protegir” la platja de s’Abanell al delta de la Tordera i acabar amb el problema del retrocés de la sorra a les platges. L’estudi ha de definir solucions definitives però, mentrestant, s’està treballant en mesures a curt termini. Això s’ha tractat ja en diverses reunions i ahir, a la tercera trobada, es van arribar a uns acords.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar alguns dels acords assolits. La primera proposta va ser posar més roques on ja n’hi ha, sobretot a la punta de la Tordera, per evitar la pèrdua de sorra. L’altra mesura seria instal·lar grans sacs de sorra al límit de la platja amb els càmpings per protegir-los dels temporals, una de les demandes històriques d’aquest sector.

Els sacs, semblants als que s’utilitzen per abocar les runes a les obres, tindrien uns dos metres d’alçada i un d’amplada i s’omplirien de sorra compacta. La ubicació seria davant els càmpings perquè “servís com una paret natural perquè l’aigua no pogués esquerdar els terrenys dels càmpings, va relatar l’alcalde. La intenció és que l’aigua, quan faci el recorregut per la platja, “acabi picant contra els sacs, dissipi l’energia i no es mengi més terreny”, va afegir.

Segons el batlle, la mesura, “ens ha semblat bé” i “abans de Nadal ens portaran la valoració econòmica i exactament les solucions tram a tram”. Aquesta idea s’ha extret de situacions en altres platges del món i també s’haurà de mirar quina empresa se’n pot encarregar.
Els “avantatges” de la mesura, que seria provisional, són que es podrien retirar a l’estiu, moure de lloc o buidar. A més, si arriba sorra a la primavera, es podria acumular davant dels sacs formant “una duna”. També es tindrà en compte el color dels sacs. Els càmpings de la zona a Blanes són El Pinar, Voramar i el Bellaterra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s