La CUP de Blanes presenta una moció per demanar més transparència en la gestió municipal


La CUP ha presentat una moció per demanar més transparència en la gestió municipal. La presentació d’aquesta moció coincideix amb la imminent celebració, per primera vegada a Blanes i també a proposta de la CUP, d’una audiència pública sobre el pressupost i les ordenances municipals pel 2015.

La moció que se sotmetrà a debat al Ple del proper dijous proposa que, prenent com a referent la mateixa audiència pública d’aquest dissabte, el consistori prengui el compromís de portar a la pràctica audiències públiques de manera habitual per tal de tractar qualsevol tema que sigui d’interès pel conjunt de la ciutadania i les diferents entitats de Blanes. Segons la CUP, el debat no es limita només als comptes municipals sinó que cal obrir–lo necessàriament a d’altres aspectes de la política local com ara l’aprovació de noves normatives, planejaments urbanístics, obres de gran naturalesa, o qualsevol altre tema d’interès general que pugui aparèixer en un moment donat amb caràcter d’urgència.

La CUP, tot i no tenir actualment representació al consistori, ha portat al llarg d’aquesta legislatura diverses propostes al Ple de Blanes per tal de fomentar la participació ciutadana i trencar la opacitat de la gestió pública i la política municipal. Segons la portaveu la CUP Clara Castrillo, «amb aquesta moció no pretenem en cap cas un debat simbòlic, sinó que es tracta de fer un primer pas i de prendre un ferm compromís cap a una nova manera de fer política, més oberta i participativa». El portaveu de la CUP Frederic Tort ha afegit que «la informació i la transparència són elements essencials per tal d’apropar el veïns i veïnes de la nostra vila a la gestió dels afers públics i fomentar la participació ciutadana» i ha remarcat que «aquesta proposta és el principi d’un camí que cal emprendre per avançar cap a l’empoderament de la ciutadania i dotar la política municipal de mecanismes de debat i presa de decisions col•lectives oberts a la ciutadania».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s