Partisans Bohemis i la Xarxa d’Estudis per a l’Autonomia engeguen un taller de pensament crític sobre Política a l’Ateneu Popular “Sa Fera Ferotge” de Blanes


L’organització Partisans Bohemis, amb la col·laboració de la Xarxa d’Estudis per a l’Autonomia i l’assemblea del A.P. “Sa Fera Ferotge”, engeguen un taller de pensament crític sobre Teoria Política coordinat per Jaume Nadal Corbalan, professor de Filosofia del Dret.

Davant d’una percepció de manca generalitzada de capacitat per a produir pensaments i opinions de manera autònoma i crítica, l’assemblea de Partisans Bohemis en col·laboració amb l’assemblea de l’Ateneu Popular “Sa Fera Ferotge” de Blanes i la Xarxa d’Estudis per a l’Autonomia, presenten aquest divendres un nou projecte que precisament vol afavorir l’autoformació popular d’una manera atractiva i dinàmica.

A més a més, persegueix l’objectiu d’apropar a la població la Teoria Política i els seus fonaments, ja que tot i el rebuig que la mateixa paraula “política” produeix actualment a moltes persones, el que aquesta implica i realment significa en sentit estricte ens afecta a tots d’una forma ostensible en la quotidianitat de les nostres vides. Tenint en compte el que, entre d’altres, digué Joan Fuster: “tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”, aquesta proposta pretén dotar-nos a nosaltres mateixos d’uns mínims fonaments per a que tothom qui vulgui pugui fer-se uns plantejaments i posicionaments polítics veritablement propis amb rigor i coherència.

La metodologia proposada per Partisans Bohemis es basa en una sèrie de sessions presencials que es duran a terme amb una periodicitat mensual i en les quals es proposarà un tema fonamental relatiu a la Teoria Política, a partir del qual es reflexionarà, debatrà i s’intentarà arribar a un coneixement més ferm, enriquit per la participació de tots. Més enllà de l’adquisició de coneixements teòrics i fugint de cap mena d’adoctrinament, en aquestes sessions es vol prioritzar els procés de recerca de coneixements, la capacitat crítica alhora de seguir aquest procés i el rigor a situar les qüestions en un context teòric elemental. No es tractarà de xerrades ni conferències a l’ús, sinó que es demana la participació de tothom qui vulgui assistir, sense por i partint dels conceptes més elementals per anar avançant plegats.

Aquest Taller comptarà amb el privilegiat guiatge i assessorament d’en Jaume Nadal Corbalan, ex-professor universitari de Filosofia del Dret que també ha coordinat cursos de la UNED sobre multi culturalisme i Drets Humans, ha conduit programes de sensibilització per a l’educació a la ciutadania, donat conferències i un llarg etcètera.
La participació és oberta a tothom i no hi ha cap mena de requisit per a assistir-hi, tret de tenir ganes d’aprendre. La data per a la presentació de la Xarxa d’Estudis per a l’Autonomia i la primera trobada del Taller de Pensament Crític, que girarà al voltant de la pregunta: “Què és política?”, es farà el proper divendres 28 de novembre a les 18:00 a l’Ateneu Popular “Sa Fera Ferotge” de Blanes, situat al carrer Mas Enlaire número 3, davant del Mercat Municipal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s