L’alcalde Marigó veta l’ús de la Sala de Plens per la signatura de la denúncia contra el PP pel dret a decidir


La iniciativa de denunciar al govern del PP per impedir exercir el dret al vot al poble català, va ser signada per parlamentaris i parlamentàries de la Generalitat i diversos càrrecs electes de tot Catalunya, el passat 5 de novembre. Document que tota la ciutadania podrà també signar durant la jornada del 9N, i que serà presentat a la UE.

Per fer més visible la implicació del món local es va convocar a tots els ajuntaments perquè tingues lloc un acte públic de signatura amb la participació dels regidors i regidores i l‘alcalde o alcaldessa, per aquest divendres 7 de novembre.

A Blanes, el grup municipal d’EUIA-ICV va sol·licitar a l’alcalde Josep Marigó (PSC) l’ús de la Sala de Plens per realitzar l’acte. Sol·licitud que ha estat denegada, argumentant que els municipis tenen prohibit cedir espais municipals per actes i accions relacionades amb el procés participatiu del 9N. Una pobre excusa, ja que la prohibició es refereix a iniciatives relacionades amb la convocatòria de la jornada del 9N i no pas una denúncia contra el govern del PP.

D’aquesta forma s’evidencia una vegada més, l’ambigüitat que ha caracteritzat en aquest mesos la postura de l’equip de govern del PSC amb relació a la celebració de la consulta. A més cal remarcar que la signatura d’aquesta denúncia no te amb cap dels aspectes impugnats pel govern i suspesos cautelarment pel Tribunal Constitucional, per tant el veto de l’alcalde és un acte arbitrari i injustificable.

Tot i això, els regidors i regidores que han decidit signar la denúncia -els grups municipals d’EUiA-ICV i CiU, més els regidors del PSC, Xavier Marcos i Miguel Lupiañez, i la regidora no adscrita Lourdes Fàbrega-, ho han fet aquest matí al mig del carrer, davant l’Ajuntament de Blanes.

(Fotos: D’esquerra a dreta: Joaquim Torrecillas (Ciu), Joan Salmerón (EUiA-ICV), Xavier Lozano (CiU), Víctor Catalan (EUiA-ICV), Amparo Ardanuy (EUiA-ICV) i Xavier Marcos (PSC)
Imatge de la signatura del document, davant la façana de l’Ajuntament de Blanes)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s