El Tribunal Suprem desestima, per tercera vegada, la demanda contra l’alcalde de Blanes, Josep Marigó


Els fets es remunten a principis de l’any 2010, quan l’actual alcalde de Blanes i llavors portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Marigó, va demanar en el Ple municipal del 22 de febrer l’obertura d’un expedient informatiu per poder determinar uns possibles insults, amenaces i intents d’agressió física que van rebre dos conserges municipals per part del president del Blanes Hoquei Club Fundació, Josep Ridaura, en el pavelló d’esports. Aquests fets han estat declarats com a provats tant a la sentència que ha emès ara el Tribunal Suprem, amb data del 10 d’octubre de 2014 com en les anteriors.
La sentència del Tribunal Suprem torna a desestimar la demanda interposada fa quatre anys pel president del Blanes HC Fundació, Josep Ridaura, contra l’alcalde de Blanes –llavors portaveu del Grup Municipal Socialista-, i ratifica que Josep Marigó actuava en exercici de les seves responsabilitats com a representant públic.
La cronologia dels fets són:
El 10 de desembre de 2010 el president del Blanes Hoquei Club Fundació va formular una demanda contra Josep Marigó al·legant textualment que “el demandant –Josep Ridaura- havia vist menyscabat el seu dret a l’honor pel demandat –Josep Marigó-”. La demanda la va presentar al Jutjat d’Instrucció Número 3 de Blanes, que el 30 de novembre de 2011 la va desestimar, i a més va imposar el pagament de les costes al president del Blanes HC Fundació.
Després d’aquesta primera sentència favorable a Josep Marigó, Josep Ridaura va presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Girona contra el dictamen emès pel Jutjat de Blanes. Posteriorment, el 26 d’abril de 2012, l’Audiència Provincial va tornar a desestimar el recurs d’apel·lació i va confirmar íntegrament l’anterior sentència emesa pel Jutjat de Blanes. De nou, el dictamen tornava a imposar el pagament de les costes al president del Blanes Hoquei Club Fundació.
El següent pas del procés va arribar quan Josep Ridaura va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, que ha tornat a sentenciar a favor de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, donant-li la raó per tercera vegada. En aquesta ocasió, no només torna a imposar el pagament de les costes al president del Blanes Hoquei Club Fundació, sinó que també el condemna a perdre el dipòsit entregat en l’inici de la presentació del recurs.
Aquesta sentència demostra, una vegada més, la correcta i escrupolosa actuació del senyor Josep Marigó davant d’uns fets que el govern anterior no va saber resoldre ni defensar els treballadors públics que el varen patir.
A conseqüència d’aquests fets, provats, el senyor Ridaura va presentar diverses denúncies contra el senyor Marigó a l’Oficina Antifrau de Catalunya, que va arxivar, a la Fiscalia de Girona, que també va arxivar després de la investigació de la Guàrdia Civil i, més recentment, dues querelles, una contra el senyor Marigó i l’interventor municipal i l’altra contra el senyor Marigó, la seva dona i l’interventor municipal. Aquestes estan en fase d’instrucció.
Està clar que totes aquestes accions i les declaracions públiques del senyor Ridaura van encaminades a malmetre la imatge personal i pública del senyor Marigó i intentar atemorir-lo personal i políticament.
En Josep Marigó seguirà fidel al seu compromís polític de treballar pels blanencs i les blanenques i per la ciutat de Blanes i, tal i com ha fet fins ara, no es deixarà influenciar per les pressions i manipulacions vinguin d’on vinguin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s