Futura ampliació de l’oficina de Turisme


L’Ajuntament de Blanes ha enllestit el projecte per reformar l’actual Oficina de Turisme de la Plaça Catalunya amb l’objectiu de fer-la més gran, còmoda i atractiva pels seus usuaris. Es tracta de l’Oficina d’Informació Turística de la població, que durant l’estiu complementa aquesta funció amb la que està situada al cor de la zona turística on es troben la major part dels allotjaments de la ciutat, a la Plaça dels Càmpings del barri d’Els Pins.

El projecte de remodelació compta amb un pressupost d’execució de 32.065 euros, un import que es finançarà amb la taxa turística que percep el municipi. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, destaca: “Es tracta d’adequar-la als temps que vivim i fer-la més atractiva no tan sols de cara als visitants de Blanes que s’hi adrecen per obtenir informació, sinó també pels treballadors que han d’atendre’ls, que guanyaran en espai i comoditat”. D’altra banda, també remarca: “És evident que actualment el sector turístic i comercial continuen sent un dels puntals forts de l’economia blanenca, per això cal recolzar-los amb accions i millores com aquesta”.

La remodelació que està previst fer mantindrà l’actual estructura, farà un tancament per poder guanyar en espai, es climatitzarà la nova superfície guanyada, i s’aprofitarà per introduir serveis que s’adaptin als nous temps. El termini d’execució previst perquè les obres s’hagin enllestit, un cop s’hagi fet tot el procediment administratiu previ que farà falta, és d’un mes i mig. Actualment, el projecte està en període d’exposició pública.

Un dels principals punts de confluència de Blanes

El lloc on es troba situada l’Oficina de Turisme és un dels principals punts de confluència del municipi, ja que hi coincideixen les principals vies d’accés. De fet, es pot considerar com el centre neuràlgic de Blanes, ja que al seu costat hi ha la Roca de Sa Palomera –un dels principals atractius turístics naturals de la vila-, així com la part més transitada pels vianants del Passeig de Mar i la platja.

Tot plegat ha comportat que l’Oficina de Turisme s’hagi consolidat com un punt molt important d’atenció i informació turística al llarg de tot l’any, no tan sols durant l’estiu, ja que s’hi registra una afluència de visitants molt elevada. Un altre factor a tenir en compte és que, a banda de l’Estació d’Autobusos, també hi conflueixen les parades de les línies de transport públic urbà i interurbà, i hi ha l’accés al pàrking soterrat.

La marquesina on està emplaçada es va construir fa uns 22 anys, i durant molt temps va comptar amb dos reduïts espais independents: un era un quiosc de venda de diaris i revistes i l’altra per vendre bitllets d’autobusos i abonaments combinats amb l’estació de tren. Posteriorment, l’any 2009 es va fer una rehabilitació integral del conjunt, especialment de la superfície tancada, que es va destinar perquè substituís les funcions de l’Oficina de Turisme que amb anterioritat havia estat situada en un altre emplaçament de la Plaça Catalunya. Fins llavors havia estat ubicada en una estructura mòbil que es va traslladar a un altre indret del municipi.

L’objectiu dels treballs que es van fer en aquell moment ja va ser dotar la nova Oficina de Turisme amb uns serveis més adequats i en consonància amb el punt estratègic on es res-situava. En aquest sentit, se la va dotar d’un petit lavabo, un espai per a usos de magatzem i una zona d’atenció que, amb el pas del temps, ha acabat fent-se petita en moltes ocasions, ja que s’hi acumulen molts visitants que hi acudeixen a la recerca d’informació.

Visual i funcionament més atractiva

Els canvis que es faran en l’estructura que allotja l’Oficina de Turisme consistiran en el desmuntatge del tancament que conté l’actual porta automàtica, que s’aprofitarà posteriorment en la nova ubicació on es tornarà a muntar. Es mantindran els actuals tancaments de vidre i acer inoxidable i s’ampliaran fins els pilars de formigó, respectant les mateixes característiques i modulatge existent.

Al haver guanyat en superfície, serà necessari ampliar la instal·lació de climatització, amb una nova màquina de calor i la substitució dels actuals compressors per un de sol que unifiqui el seu rendiment. D’altra banda, per protegir la situació de la nova porta d’accés que hi haurà al haver finalitzat el projecte, també està previst modificar la recollida d’aigües pluvials i adequar-la a les noves circumstàncies

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s