Escolars de Blanes podran gaudir de cinema en català a preus populars


CINC, el Cicle de Cinema Infantil en Català, començarà a Blanes el proper cap de setmana amb la projecció de la pel·lícula Campaneta, fades i pirates. El cicle, que té dues edicions: tardor i primavera, començarà els dissabtes dels mesos d’octubre i novembre a les 16’15 h a les sales OCINE de Blanes. El seu objectiu és posar a l’abast de la població infantil grans produccions cinematogràfiques en versió catalana i a preus molt populars: 4’50 €.

Per donar a conèixer la iniciativa al principal públic a qui va destinada, durant aquests dies l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes ha fet arribar díptics informatius als escolars dels centres d’ensenyament primari del municipi. Actualment, hi ha més de 3.700 alumnes que fan els seus estudis a les escoles públiques i concertades del municipi.

Un total de 143 sessions i 27 pel·lícules arreu del territori

CINC és una iniciativa impulsada per la Direcció General de la Política Lingüística del Departament de Cultura que compta amb la col·laboració del Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL), els ajuntaments del territori i els cinemes. El cicle de tardor preveu projectar 27 pel·lícules de cinema infantil en català, que sumaran un total de 143 sessions. El CINC es programa cada any durant dos períodes: tardor i primavera, coincidint amb el curs escolar.

Des de l’inici, l’any 2001, fins a l’actualitat, el cicle ha comptat amb més de 470.000 espectadors arreu de Catalunya. En aquesta nova edició CINC es programarà en 32 localitats, i els films més projectats seran Operació Cacauet (23 sessions), Campaneta, fades i pirates (20), Avions 2: equip de rescat (20 sessions), L’Abella Maia (18 sessions), Com ensinistrar un drac 2 (19 sessions) i Les noves aventures de la caputxeta vermella (9 sessions)

A Blanes, la programació per als mesos d’octubre i novembre inclourà les següents projeccions :

18 d’Octubre: Campaneta, fades i pirates
25 d’Octubre: Com ensinistrar un drac 2
01 de Novembre: Avions 2: equip de rescat
08 de Novembre: Operació Cacauet. Un pla deliciós!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s