:L’esquerra independentista de Blanes crida a la desobediència per respondre al vet del tribunal constitucional i garantir la consulta del 9N


En resposta a la sentència del Tribunal Constitucional, l’esquerra independentista de Blanes ha convocat i participat,  juntament amb altres col•lectius socials de la vila i ciutadans a títol individual, d’una concentració davant l’Ajuntament que ha aplegat unes cinc-centes persones per exigir que el govern català no faci marxa enrere, desobeeixi la sentència i que el referèndum del 9N se celebri tant sí com no. Amb aquesta mobilització, les organitzacions de l’esquerra independentista de Blanes, la CUP i Arran, han portat al carrer la campanya “per un referèndum tant sí com no: desobediència”, amb la qual s’aposta per la desobediència i la mobilització popular com a única alternativa possible per garantir la celebració del referèndum del 9N.

Segons la CUP “el vet del Tribunal Constitucional no fa més que refermar l’estat d’excepció i d’anormalitat democràtica que es viu a l’estat espanyol”. La formació independentista considera que l’única opció legítima és obeir i complir el mandat del poble català i, per tant, treure les urnes el proper 9N. La CUP recorda que “amb l’aprovació de la llei de consultes, tenim els instruments per fer-ho. Ara cal mantenir la mobilització popular i el pols amb l’estat des del carrer i des de tots els fronts per protegir el dret que el poble s’ha guanyat. No votar el 9N seria el frau polític i democràtic més gran de la historia d’aquest país”.

L’esquerra independentista blanenca fa una crida a mantenir i incrementar la mobilització popular al carrer per tal d’exigir als partits del govern que desobeeixin les imposicions de l’estat i compleixin el compromís adquirit a les eleccions anticipades del 2012, un compromís refermat per la declaració de sobirania del poble de Catalunya, l’acord del passat 12 de desembre, on una majoria àmplia del Parlament de Catalunya va acordar data i pregunta pel 9N i la convocatòria de la consulta dissabte passat. Segons el portaveu de la CUP, Frederic Tort, “el 9N cal fer un exercici de plena sobirania posant les urnes al carrer, forçar la ruptura democràtica amb l’estat espanyol i iniciar un veritable procés constituent per construir una república catalana igualitària i socialment justa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s