Blanes reclama a Endesa que no desaparegui el centre de manteniment de Palafolls


DiariGirona/ L’Ajuntament de Blanes votarà demà en el ple una moció per evitar l’eliminació del centre de manteniment, avaries i urgències de les línies elèctriques de mitja i alta tensió que es troba a Palafolls. Segons les informacions que té el consistori, l’empresa contractada per Endesa per fer aquest servei té la intenció de suprimir aquest centre de treball, de manera que en cas d’averia, els tècnics haurien de provenir dels centres de Begur o de Granollers, dos localitats llunyanes de Blanes i que redueixen la immediatesa de la reparació. Per això, l’Ajuntament vol instar tant a l’empresa que executa el servei com a Endesa que no es desmantelli aquest centre perquè es compleixi de manera efectiva el temps de resposta en cas d’averia. La moció també vol instar el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat perquè intercedeixi amb les dues empreses per assolir la millor qualitat del servei elèctric.

En la reclamació, l’Ajuntament posa l’exemple recent del tall elèctric que es va produir el passat 7 d’agost, que fou de més de tres hores i va afectar més de 2.200 abonats, molts dels quals establiments comercials, de restauració i turístics, amb les consegüents pèrdues econòmiques. La reparació, apunta la corporació local, la va efectuar l’empresa contractada per Endesa, que va desplaçar fins a Blanes els operaris de Begur ja que els de Palafolls no estaven de guàrdia. El temps de resposta i el servei foren “del tot ineficient i intolerable” per a l’Ajuntament.
Ara, volen reclamar que el centre de treball no se suprimeixi per evitar aquestes demores en el temps. Segons la moció municipal, els representants dels treballadors del centre de treball de Palafolls (que a la moció és citat com el de Blanes) han informat a l’alcalde de Blanes la intenció de l’empresa que fa el manteniment de suprimir aquest lloc de treball, depenent aleshores de Begur o Granollers en casos d’emergència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s