Controls policials a l´estació de tren


PuntDiari/“Anirem insistint en el missatge que es pot venir a Blanes a gaudir i a divertir-se, però respectant el descans dels veïns.” Així ho van indicar ahir el cap de l’àrea bàsica policial dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Francesc Cardús, i el cap de la policia local de la població, Joan Garcia. En aquesta línia, els dos inspectors van donar a conèixer el balanç del dispositiu Via. S’ha dut a terme entre el maig i l’agost i, fins ara, la seva aplicació ha obtingut un resultat positiu. Una prova d’això és que, entre altres llocs, a la zona d’oci nocturn s’ha aconseguit disminuir un 29% el nombre de robatoris, sobretot de carteres i mòbils. Aquesta operació especial es va posar en marxa després que es detectés un repunt d’aldarulls i actes incívics al barri dels Pins. A partir d’aquí, els Mossos, en col·laboració amb el consistori, la policia local i el personal de seguretat de Renfe, van dissenyar una actuació per combatre aquesta problemàtica. S’han realitzat, fins ara, sis dispositius: dos al maig, un al juny, dos al juliol i un a l’agost. En ells, s’han identificat i escorcollat 1.020 nois i noies que es desplacen en tren fins a Blanes per sortir-hi de festa. La meitat, aproximadament, eren menors, de 16 i 17 anys, i una part important procedien de la zona metropolitana de Barcelona i del Maresme.

Entre aquests sis amplis controls, s’han aixecat 102 actes per infraccions: 73 han estat per tinença d’estupefaents; 18, pel fet de dur armes prohibides com ara ganivets i punys americans; 3, per possessió d’objectes robats, i a 8 joves també se’ls va comissar estris per al consum de drogues. Es van efectuar, a més, dues detencions. Un dels arrestats hauria adquirit material sostret i l’altre va agredir un membre del personal de seguretat de Renfe.

L’actuació es dividia en dues parts. Els Mossos i els vigilants de Renfe es concentraven a l’estació de tren, on es feien els escorcolls tant a l’arribada com a la marxa de matinada dels joves. I, paral·lelament, la policia local controlava el camí que recorrien des de la terminal fins a la zona d’oci, així com els accessos de les discoteques. Arran dels bons resultats, s’ha acordat que el dispositiu es repetirà. També s’estudia organitzar-ne en altres localitats de la costa, i fins i tot muntar-ne de simultanis en diferents trams de la línia. I és que els joves, a través dels mòbils, s’avisaven de la presència del desplegament a l’estació i alguns optaven per baixar en parades anteriors, com ara a Malgrat de Mar, per continuar després a peu. A banda, Blanes també ha intensificat el control de l’ordenança de civisme i convivència ciutadana a través de la policia local. Des del gener fins a l’agost, s’han posat 326 denúncies per incompliments de la normativa: 117 per haver pertorbat el descans veïnal, 126 pel fet de beure alcohol al carrer, 49 per haver orinat en espais públics i, en menor mesura, per venda ambulant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s