“Tertúlies Marítimes Es Niell”converses vora el mar obertes a tothom


L’Ajuntament de Blanes -a través de l’Arxiu Municipal- i el Club Vela Blanes posen en marxa aquest 2014 una nova activitat oberta al públic en general. L’objectiu és que hi pugui participar tothom que estigui interessat en conversar o aprendre noves coses sobre qualsevol aspecte passat i present de la vila en l’àmbit mariner. Presentada sota el títol Tertúlies Marítimes Es Niell, es tracta d’un cicle que es farà dos o tres cops al llarg de l’any i que enguany arrencarà el 15 d’agost amb la primera trobada, programada a les sis de la tarda.

Per encetar el cicle, s’ha plantejat com a tema inicial el centenari de la construcció del port pesquer de Blanes. La idea és que tothom que tingui interès en participar pugui fer-ho de manera distesa, mentre es berena a les instal·lacions del club. Per això, l’activitat s’ha sots-titulat Conversa i Berena Vora Mar, i està pensada perquè pugui atraure un públic ampli i heterogeni que estigui interessat en temes mariners, així com estudiants i professors de secundària, socis del Club Vela Blanes i veïns de Blanes que vulguin aprofundir específicament en aquest àmbit.

Al tractar-se d’una tertúlia i no pas d’una conferència, els organitzadors ja han previst que hi participin persones vinculades amb el tema que s’hagi de parlar aquell dia, a banda dels tècnics de l’Arxiu Municipal i del Club Vela Blanes, que conduiran la conversa. Aquests convidats especials per a cada ocasió s’encarregaran de crear corrents d’opinió i de plantejar qüestions que puguin animar i suscitar debat per fer més interessant i amena la tertúlia.

De cara la primera experiència del proper 15 d’agost, s’ha convidat perquè hi participin diverses persones. Entre ells, el patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes i president de la Federació Nacional de Pesca de Catalunya, Eusebi Esgleas; el guardamolls del port que va fer durant 30 anys aquesta feina, Quimet Malvesí; Xavier Oms, membre del Club Vela Blanes que va viure molt de prop la construcció del port esportiu del CVB i exregidor de l’Ajuntament; i Albert Ros, pescador i durant molts anys subhaster de la llotja.

Un altre al·licient amb què comptarà el públic assistent és que l’Arxiu Municipal s’encarregarà de preparar un dossier informatiu específic sobre el tema que es tractarà a cada sessió. Al dossier hi haurà reproduccions de documents, plànols, fotografies i material relacionat. Aquesta documentació de suport es repartirà com un element més per animar la vetllada.

Després que el cicle de Tertúlies Marítimes Es Niell. Conversa i Berenar Voramar haurà arrencat aquest divendres 15 d’agost, la següent sessió s’ha programat per dos mesos més tard. Més concretament, tindrà lloc el divendres 17 d’octubre, de nou a partir de les sis de la tarda, i es presentarà sota el títol Dibuixant el litoral blanenc. Pintors i escriptors de casa nostra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s