Una avaria elèctrica deixa sense llum 2.200 abonats


Uns 2.200 abonats de Blanes van quedar-se el vespre d’aquest passat dijous sense subministrament elèctric durant dues hores a causa d’una incidència que va tenir lloc pels volts de les vuit del vespre. Fonts d’Endesa han explicat avui al matí que, a causa de la tempesta d’ahir, un tram de línia elèctrica aèria situada al Passeig Carles Faust es va desconnectar de manera automàtica per raons de seguretat.

Avui al matí, tècnics de la companyia elèctrica han estat fent una revisió de la línia ratificant que va ser la tempesta la que va provocar el tall de llum ahir al vespre. Inicialment, a causa d’una confusió, es va informar que l’avaria d’ahir dijous la va provocar un voltor quan, per raons que es desconeixien, va quedar atrapat a la torre d’una línia d’alta tensió rural situada lluny del nucli urbà de Blanes.

Posteriorment s’ha pogut esbrinar que aquest episodi no estava localitzat a comarques gironines, sinó a Tarragona. Quan passen aquest tipus de casos, el mecanisme estipulat és que automàticament, com a mesura de seguretat, la línia es desconnecta i no es pot tornar a restablir fins que els operaris es desplacen i procedeixen in situ a retirar el què ha provocat el salt de la línia.

La zona més afectada va ser el centre de Blanes

El tall elèctric d’ahir dijous va afectar principalment la zona de Blanes Centre, tant vivendes com comerços, botigues i establiments de restauració. Alguns d’aquests locals fins i tot van optar per regalar les existències als clients –en el cas d’alguna gelateria-, a causa que no disposaven de generador alternatiu o algun altre mitjà de subministrament elèctric que pogués garantir el seu emmagatzemament.

Un dels edificis que també va quedar-se sense llum va ser el què allotja les dependències centrals de l’Ajuntament de Blanes, situades al Passeig de Dintre. Igualment, el tall de llum va afectar el re-emissor de televisió situat a Sant Joan, deixant sense possibilitat de poder veure els canals de TDT a tots aquells usuaris que tenen encarades les antenes a aquest centre de comunicacions.

Bona part dels més de 2.200 abonats que van quedar-se inicialment sense llum, van tornar a tenir subministrament elèctric a partir de les 10 de la nit, que era l’hora que s’informava que es restabliria al telèfon d’avaries quan es trucava per informar-se sobre el tall. Tan sols van quedar 126 abonats als quals no se’ls va poder tornar a donar servei fins a les 22’15 h aproximadament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s