Els efectius d’emergència salven la vida a un home que s’estava ofegant


Els fets s’han desencadenat a les 12’08 h, quan una socorrista que estava a la torre de vigilància de la Platja de S’Abanell ha vist que un home s’estava ofegant a l’aigua, a uns 100 m de distància respecte el lloc d’observació. Immediatament, la socorrista ha donat avís al Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme (SVSS) de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes.

La vigilant s’ha llençat a l’aigua, ajudant al fill de la víctima i a un bomber fora de servei que ja estaven portant l’home inconscient fins a la platja. Quan la socorrista ha confirmat que la persona que s’estava ofegant necessitava atenció mèdica, s’ha activat el Protocol d’Emegències.

Immediatament, s’han iniciat les tasques de reanimació càrdio-pulmonar (RCP) en les quals han estat tornant-se 3 socorristes, els 2 efectius de Protecció Civil, el bomber fora de servei i el fill de la víctima, que és Policia Local a Sabadell. També s’han afegit a les maniobres de RCP els efectius sanitaris de les dues ambulàncies del SEM, una de suport vital avançat i una altra de suport vital bàsic. Durant els primers minuts, els efectius del SVSS de Blanes han intervingut amb un dels desfibril·ladors, al qual se n’ha afegit posteriorment un altre aportat pels sanitaris del SEM.

Un cop els efectius sanitaris han pogut estabilitzar la víctima, se l’ha traslladat en ambulància fins al camp de futbol de gespa artificial d’Els Pins, on ja havia aterrat un helicòpter medicalitzat del SEM. El transport aeri l’ha evacuat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s