Una avaria informàtica afecta el dispar de la Pirotècnia Zaragozana


Una avaria en el sistema de comandament informàtic que va patir la Pirotècnia Zaragozana, va afectar el dispar dels efectes pirotècnics que havien de configurar el seu espectacle. L’empresa aragonesa participava la nit d’ahir dissabte al 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes del 24 al 27 de juliol.

Segons van explicar ahir a la nit responsables de la Pirotècnia Zaragozana, al fallar-los el sistema informàtic amb què es programen les seqüències de llançament dels diferents trams de l’espectacle, aquest no va poder ser tot el lluït que tenien previst que fos. Això va ser a causa que les diferents seqüències d’efectes del castell de focs es van haver d’anar llençant de manera manual.

L’avaria no tan sols va provocar que l’espectacle fos diferent al què havia dissenyat la Pirotècnia Zaragozana, també va fer que al seu principi, durant uns minuts, el cel de Blanes es quedés mut, sense cap tipus d’efecte disparat al cel, provocant una irada protesta per part del públic congregat principalment a les platges.

La Pirotècnia Zaragozana és una de les més veteranes que hi ha a l’estat espanyol, ja que va ser fundada l’any 1860. Els seus focs s’han pogut veure al certamen blanenc en diverses ocasions i, malgrat ha obtingut vàries vegades la segona i tercera posicions, mai no ha arribat a guanyar el primer premi.

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs estudiarà si sanciona l’empresa

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, que té cura de la tria de les empreses que hi participen, estudiarà si proposa a l’Ajuntament de Blanes que se l’hi imposi alguna sanció a la Pirotècnica Zaragozana per l’incident que va patir a l’hora de oferir el seu espectacle aquest passat dissabte. Aquesta decisió podria donar-se a conèixer dimarts vinent, quan està previst que es reuneixin la Comissió Tècnica i el Jurat Popular del certamen blanenc per emetre el veredicte de la 44a edició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s