Actes tradicionals de la Festa Major per Santa Anna


La jornada de festivitat de Santa Anna s’ha iniciat revivint un dels actes més històrics que encara es conserven, la sortida de la comitiva oficial des de la porta de l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

Josep Marigó, que portava la característica vara d’alcalde, ha encapçalat la cercavila acompanyat per membres de l’equip de govern, regidors i regidores de l’Ajuntament, i representants de les forces de seguretat del municipi. Tots ells anaven precedits per la música que tocava la Banda Musical de Blanes, així com pels balls dels dos gegants del municipi, en Gastó i na Caterina, a càrrec dels membres de la Colla Gegantera.

La comitiva ha arribat fins la parròquia Santa Maria, on s’ha fet un ofici solemne concelebrat en honor a la patrona, i després tots els seus components han iniciat la tornada fins el lloc de partida, davant l’Ajuntament. Val a dir que avui la homilia ha anat a càrrec d’Enric Tubert, rector de Palamós, que va ser ordenat a Blanes ara fa 25 anys. Per això se l’ha convidat avui a participar en la missa de la patrona.

El Ball de Morratxes retorna als seus orígens

Seguint la tradició recuperada des de fa uns anys, en acabada la missa s’ha fet el Ball de Morratges a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra. La dansa s’ha fet acompanyada de la música en directe de la Cobla Sabadell, dirigida avui per Josep Maria Guinart. El ball ha retornat als seus orígens, ja que s’ha tornat a interpretar al Passeig de Dintre.

L’any passat es va fer una prova i es va traslladar a la Plaça dels Dies Feiners, un espai molt més ample i amb capacitat per allotjar un major nombre de públic. El resultat, però, va ser valorat negativament, sobretot per la calor que van passar tant el públic com els dansaires, ja que es programa a 2/4 de 2 del migdia, així com perquè el terra, al ser de ciment, no els va tant bé com el de pedra del Passeig de Dintre. Per tots aquests motius, enguany s’ha retornat al seu lloc originari.

Després que els dansaires de l’esbart han acabat el ball i s’ha fet la foto de família amb l’alcalde i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, ha vingut la part més participativa del Ball de Morratxes. I és que des de fa pocs anys, es dóna l’oportunitat al nombrós públic assistent que, formant parella amb balladors i balladores de l’esbart, facin la corranda final del Ball de Morratxes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s