El Pregó de la Festa Major anirà a càrrec de Joaquim Illas, un veí de Blanes de 105 anys


illasJoaquim Illas i Illas –conegut amb el sobrenom d’en “Falet”-, un veí del municipi que quan protagonitzi aquest acte estarà a punt de complir 105 anys. Celebra el seu sant i l’aniversari el 26 de juliol, dia central de la Festa Major perquè és la patrona de la vila, la festivitat de Santa Anna i Sant Joaquim. El dia escollit enguany perquè tingui lloc el pregó serà el diumenge 20 de juliol, just sis dies abans que Joaquim Illas complirà de facto els 105 anys de vida.

La idea que fos aquest longeu veí de Blanes qui s’encarregués de fer el pregó d’aquest 2014 a la Festa Major de Santa Anna la van formular a l’alcalde de Blanes un grup de col·laboradors de l’Arxiu Municipal. Es tracta d’un col·lectiu que habitualment ajuda als tècnics de l’equipament en la recuperació de la història de la vila, datant i documentant fotografies antigues. Precisament una de les persones que forma part d’aquest equip és Joaquim Illas que, com a perspicaç vilatà, ja s’ensumava que l’havien proposat per ser pregoner.

Quan l’alcalde li va comunicar personalment l’elecció, en “Falet” va agrair l’orgull que, com a blanenc, significa encarregar-se de protagonitzar l’acte que dóna el tret de sortida de la festa central del seu poble. Amb la naturalitat que el caracteritza i la contundència que els anys li atorguen, complirà aquest honor amb la màxima satisfacció, amb l’objectiu de complaure la curiositat de qui vol conèixer de primera mà tot un segle d’història viscut a través dels seus ulls.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s