El 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava se celebrarà a Blanes del 24 al 27 de juliol


El 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava se celebrarà a Blanes del 24 al 27 de juliol (de dijous a diumenge), coincidint amb la Festa Major de Santa Anna. La novetat més destacada serà que inclourà la participació per primera vegada en la seva història d’una pirotècnia d’Eslovàquia.

Es tracta de Privatex-Pyro, una empresa de la localitat eslovaca Dubnica nad Vahon fundada l’any 1991, i que està considerada com la més prestigiosa del seu país en la fabricació i realització de focs d’artifici. Els seus espectacles s’han pogut veure al Quebec, Itàlia, Croàcia, Alemanya i França, entre d’altres indrets, i la seva actuació serà la que tanqui el concurs d’enguany, ja que tindrà lloc el diumenge 27 de juliol.

La pirotècnia Ma Angustias Pérez, que l’any passat va oferir l’impactant actuació que li va suposar guanyar el Primer Premi, tornarà a participar aquest 2014, després que va acceptar la invitació de tornar a fer-ho, un aspecte que s’inclou a les bases del concurs. L’empresa granadina té la seu a Guadix i actuarà la nit del divendres 25 de juliol. A banda del guardó obtingut a Blanes, també ha aconseguit premis als certàmens de Pamplona, Burgos i Tarragona.

La Comissió Tècnica ha designat l’empresa valenciana Tomàs perquè enceti el cicle del concurs la nit del dijous 24 de juliol. Localitzada a Benicarló, va ser fundada l’any 1994 i compta amb l’aval d’haver guanyat el Primer Premi del concurs de Blanes en tres edicions, més concretament els anys 1999, 2001 i 2007.

Potser una de les nits més especials del cicle de la Festa Major de Blanes és la jornada del 26 de juliol, ja que se celebra la seva patrona, Santa Anna. Aquella nit la pirotècnia que oferirà el seu espectacle serà una de les més veteranes que hi ha a l’estat espanyol: la Zaragozana. Fundada l’any 1860, els seus focs s’han pogut veure al certamen blanenc en nombroses ocasions i, malgrat ha obtingut diversos cops la segona i tercera posicions, mai no ha arribat a guanyar el primer premi.

La 44a convocatòria del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava ha rebut enguany 10 empreses interessades en participar. Aquest nombre és sensiblement inferior al d’anteriors edicions –només l’any passat van ser-ne 23-, una davallada que la Comissió Tècnica considera que es deu a què els controls de marcatge i seguretat de la nova normativa europea són encara relativament recents i a moltes empreses no els ha donat temps d’adaptar-se. A més, la nova normativa no s’aplica encara a tots els països, cosa que dificulta l’entrada de productes pirotècnics a l’estat espanyol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s