Cloenda de la 5a edició del Projecte Rossinyol


La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar aquest passat divendres dia 16 la cloenda del Projecte Rossinyol d’aquest curs 2013-2014. L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la regidora d’Acció Social i Cooperació, Susana Ramajo; i Òscar Prieto, coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona.

Els acompanyaven a la sala els estudiants que han participat en l’experiència, així com les seves respectives famílies. També van assistir-hi regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. El Projecte Rossinyol d’aquest curs va iniciar-se a finals del passat mes de novembre, i ha significat la seva cinquena edició des que es va posar en marxa a Blanes. Aquest curs han participat un total de 10 parelles.

Després que els mateixos protagonistes van explicar què havia significat per a ells i per a elles poder participar en aquesta experiència, l’acte es va tancar lliurant un obsequi de record als nois i noies que han participat en aquesta nova edició del Projecte Rossinyol a Blanes.

Compartir vivències i coneixements durant un curs

Durant sis mesos, els mentors (estudiants de la Universitat de Girona de diverses carreres) i els seus corresponents mentorats (alumnes de dues escoles del municipi) han estat compartint vivències i coneixements. Els mentorats són alumnes d’origen estranger i, en el cas de Blanes, estudien a les escoles Mossèn Joan Batlle, al barri de Ca la Guidó, i a la Napoleó Soliva, a La Plantera. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes.

Per aconseguir aquesta fita, les deu parelles que han format part del projecte durant aquesta cinquena edició han fet una trobada setmanal d’unes tres hores cadascuna. També han participat en activitats de lleure que els han ajudat en la mútua coneixença i han fet visites a diversos punts d’interès de Blanes.

A partir del model Nightingale, el projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes nouvinguts d’escoles i centres de secundària d’arreu de comarques gironines que s’hi adhereixen. El programa compta amb un gran suport institucional, que prové tant de la Universitat com de l’Ajuntament de Blanes i de Catalunya.

Integració d’alumnes de procedència estrangera

L’any 2009 la Universitat de Girona va proposar a l’Ajuntament de Blanes començar el projecte en aquest municipi, ja que és una de les poblacions gironines que compta amb un percentatge rellevant de població d’origen estranger. D’aquesta manera, l’experiència es va posar en marxa per primera vegada al curs 2009-2010.

Pel que fa a la cinquena edició que s’ha clos ara, les 10 parelles que han format part del Projecte Rossinyol han estat prou heterogènies. Així, els mentorats han estat 6 nenes i 4 nens que tenen entre 7 i 12 anys d’edat i que estudien de 2on a 6è de primària. Els llocs de procedència de les seves famílies són: Gàmbia, Bulgària, Marroc, Bangladesh, Kazasthan, Romania i Andalusia.

Pel que fa als universitaris, estudien dret, infermeria, treball social, pedagogia i comptabilitat i finances. Sis d’aquests joves són de Blanes, mentre que la resta són de Malgrat, Pineda i Sils. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s