Blanes presenta el cartell oficial que anunciarà el 44è Concurs de Focs i la Festa Major


El nou cartell oficial que anunciarà el 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava a la Festa Major de Blanes 2014 s’ha triat per tercer any consecutiu a través d’un concurs. La guanyadora d’aquesta edició del certamen ha estat Clara Ruiz Ribas, que ha rebut 750 € de premi.

Clara Ruiz Ribas, de 35 anys, resideix a Terrassa i aquest ha estat el segon premi de disseny que ha guanyat en aquest àmbit. Precisament va ser a principis d’aquest any quan ja va ser guardonada amb el primer premi del Concurs de Cartells organitzat a Terrassa per anunciar els actes del Dia Internacional de les Dones en aquesta localitat vallesana. Fotògrafa de professió, el seu treball artístic és fruit de la unió de diferents tècniques: fotografia, serigrafia, il·lustració i tipografia a través de les noves tecnologies.

El cartell que ha triat el jurat qualificador el va presentar Clara Ribas amb el nom de Llum, i representa un esclat de focs multicolor que es reflecteix en l’aigua de la mar, tot sobre un fons blau. Per la seva banda, les frases que titulen el cartell estan pintades cadascuna d’elles d’un color diferent. Es tracta del què obligatòriament, seguint les bases del concurs, s’ha d’anunciar: el 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i la Festa Major de Blanes 2014.

III Concurs de Cartells per anunciar el Concurs de Focs d’Artifici

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici van convocar el Concurs de Cartells el passat mes d’abril amb el mateix objectiu que el va empènyer l’any 2012. Aquest no és altre que impulsar i fomentar la creativitat artística en motiu d’un dels esdeveniments més destacats i populars, de ressò internacional, que es fan a Blanes. El prestigi i la tradició que té el certamen el fan una de les principals eines de projecció i promoció turística amb què compta el municipi.

La tercera edició del Concurs de Cartells ha tingut un total de 15 propostes. Quant a la seva procedència, la més nombrosa ha estat Blanes, amb un total de 5 autors. Els 10 restants provenien de les següents poblacions: Lloret, Girona, Ripollet, Bescanó, Sant Feliu de Guíxols, Torelló, Sant Julià de Vilatorta i Manlleu.

El veredicte emès pel jurat del Concurs de Cartells 2014 es va donar a conèixer el vespre d’ahir divendres, coincidint amb la inauguració de l’exposició que aplega totes les obres presentades, una mostra que s’allotjarà a Casa Saladrigas fins el 31 de maig. L’horari de visites de l’exposició és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.

Proclamació del Veredicte del Jurat

Durant l’acte de proclamació del veredicte, també es van donar a conèixer els noms dels altres dos autors finalistes: Antonio Puentes Palomo, que va presentar un cartell amb el títol La mar de colors, i Ma Carme Roma Roca, amb el treball nomenat per l’autora com Batec de color al cel de Blanes. El treball guanyador va obtenir 21 punts, mentre que els dos finalistes van sumar-ne 15 i 9 respectivament.

La reunió per destriar els treballs finalistes i el guanyador es va fer dimecres passat. Va ser llavors quan el jurat qualificador va poder veure tots els dissenys junts per primera vegada. El jurat ha estat formant enguany per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; una tècnica de l’Àrea de Cultura i Festes, Annabel Catalán; una tècnica de Promoció de la Ciutat, Roser Divisón; i dos artistes plàstics: Fede Serret i Antoni Cerdan.

En la primera edició del concurs el guanyador va ser Dani Puentes, de 35 anys, nascut a Barcelona i resident a Sant Feliu de Guíxols. Per la seva banda, l’any passat la guanyadora va ser Carla García Durlan, de 26 anys i resident a Pineda de Mar.

Els participants del Concurs de Cartells han tingut plena llibertat per escollir la temàtica dels dissenys presentats, tot i que sempre havien d’estar relacionats i ser representatius dels focs d’artifici. També havien de tenir una clara finalitat divulgadora d’aquest esdeveniment.

Un pensament sobre “Blanes presenta el cartell oficial que anunciarà el 44è Concurs de Focs i la Festa Major

  1. Robert (els Pins) diu:

    Ja pensen en la festa major? Que passa, que necessiten diners o que els hi passa? Em sembla encara molt aviat per parlar d`això, no n`haurien de parlar fins el mes que ve.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s