35a Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats


Blanes.cat/L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes va celebrar aquest passat dijous, coincidint amb l’1 de maig, la tradicional festa que enguany ha complert ja els 35 anys de vida. Es tracta de la Diada de Germanor, que des que es va instaurar, a principis dels anys 80, s’emplaça sempre coincidint amb aquesta emblemàtica data, tal i com explica el president de l’entitat, Josep Sureda: “Això va ser al voltant de l’any 1980: es va buscar un dia que fos emblemàtic per a tothom, que fos festiu i que no haguessis d’estar pensant si era el primer diumenge o el darrer d’un determinat mes. En pocs anys, de seguida es va fer popular i sempre participa molta gent”.

La celebració pròpiament dita es va encetar a les onze del matí, amb una missa solemne que es fa fer a la parròquia Santa Maria, cantada per la coral de l’entitat. L’ofici va servir també per recordar els antics socis i sòcies, tots amics i amigues, que ja ens han deixat. Va ser després quan la celebració es va traslladar als afores de Blanes, al Restaurant Can Tarranc, on va tenir lloc el dinar de germanor.
Unes 150 persones van assistir a l’àpat, una mostra del gran nombre de socis i sòcies que actualment hi ha a l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes. L’entitat té la seva seu al Casal Benet Ribas de la plaça d’Espanya, coneguda també com la plaça de la Gent Gran justament per aquest motiu.

 

Actualment hi ha uns 3.500 membres inscrits, que han de complir amb l’únic requisit de ser majors de 60 anys. Amb tot, d’aquest nombre total, solen ser el què es coneix com socis i sòcies actives unes 400 persones, que van al Casal Benet Ribas per participar en un gran nombre d’activitats que s’hi fan: teatre, coral, pintura, ganxet, marqueteria i, sobretot, els vestits de paper, que han esdevingut emblemàtics en aquesta entitat.

 

Precisament aquesta efervescència d’activitats van coincidir en destacar-la dues de les autoritats que van encapçalar la Diada de Germanor d’aquest 2014: l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de la Generalitat, Montserrat Roura. També van assistir-hi la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, així com membres de la junta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes.

 

Com és habitual, després del dinar la Diada de Germanor es va tancar amb una de les activitats que més agrada als socis i sòcies de l’entitat, un ball de fi de festa que es va celebrar al mateix recinte del restaurant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s