L’Institut Serrallarga acull el III Edulab Europeu


Blanes.cat/En el marc del projecte DEAR (desenvolupant comunitats de confiança per a l’aprenentatge global) aquest passat dilluns 24 de febrer l’Institut Serrallarga de Blanes va allotjar el tercer EDULAB. Es tracta d’una iniciativa que forma part d’un projecte finançat per la Unió Europea i les autoritats locals de la comarca de la Selva, Gulbene (Letònica) i Neath Port Talbot (Gal·les). El seu objectiu és implementar noves estratègies locals en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament.

 

La jornada va aplegar un total de 36 participants: professors, pares, facilitadors i 21 alumnes de tercer d’ESO. Tots ells van reflexionar a l’entorn de la pobresa com a fet global i local, així com sobre la resposta que els participants plantejaven des del context educatiu i des del centre implicat. En aquest sentit, el paper dels facilitadors va ser el de conduir els grups a través de processos centrats en la personalitat creativa i innovadora per dissenyar una acció entre tots.

 

 

 

Com a fil conductor de la jornada es va comptar amb la participació de Salvador Gutiérrez, fundador de Gutiérrez Fleca i Pastisseria, amb 20 establiments a Blanes, Lloret i Malgrat, que ara formen part d’una altra empresa gironina, Pa Fi. En Salvador i el seu fill, Xavier Gutiérrez, van compartit amb tothom els orígens i la recepta del pa, entre d’altres coneixements.

 

A la cloenda de la jornada, els tres equips organitzats amb els joves, els professors i els pares van presentar les seves respectives propostes en diferents formats: un sistema d’intercanvi de coneixements, habilitats i curiositats entre alumnes, professors i famílies; l’ONG pa x tots organitzada pels alumnes per tal de fer propostes als professors i millorar les matèries; així com organitzar concursos mensuals relacionats amb el tema de la pobresa a l’institut. Finalment, també es va proposar fer un hort comunitari combinat amb una obra de teatre per difondre i compartir les tasques d’aquest hort amb la resta de membres de la comunitat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s