Les entitats de Blanes podran presentar mocions al ple


Blanes.cat/Un dels temes més destacats que va tractar la sessió plenària d’ahir dijous va ser l’aprovació de diverses modificacions del ROM, el Reglament Orgànic Municipal que regula les intervencions al ple. A partir d’ara, les entitats de Blanes que estiguin inscrites al registre de l’Ajuntament podran presentar–hi mocions. Ho hauran de fer per escrit un mes abans de la següent sessió plenària, ja que els Serveis Jurídics de l’Ajuntament hauran de valorar si correspon o no que s’inclogui a l’ordre del dia.

 

Les entitats també podran presentar preguntes al ple per escrit. Tindran temps per fer-ho fins les tres del migdia del dia abans en què se celebri la sessió, ja que a aquesta hora tanca el Registre d’entrada de l’Ajuntament. No es podran formular preguntes respecte temes relacionats amb les ordenances o els tributs, i a més s’haurà de justificar perquè es vol fer.

 

En tots dos casos -tant de la moció com de la pregunta al ple-, si els Serveis Jurídics consideren que es pot admetre a tràmit, el portaveu de l’entitat disposarà d’un temps màxim de cinc minuts d’intervenció just abans que comenci el debat polític de la proposta d’acord o del tema al qual s’ha presentat la pregunta. No tindrà torn de rèplica i, en cas que vulgui fer algun comentari, haurà d’esperar a que acabi el ple i arribi el torn de precs i preguntes obert al públic.

 

D’altra banda, tant si es presenta una moció com si es vol formular una pregunta, hi ha una excepció. D’entre totes les entitats que hi ha al registre, 291, no ho podran fer les relacionades amb forces polítiques, com és el cas de les JNC, les Joventuts Socialistes i les JERC.

 

Un altre aspecte destacat que s’ha modificat del ROM té a veure amb els regidors i regidores no adscrits que, actualment, només afecta a Lourdes Fàbrega. A partir d’ara, les seves intervencions al torn de precs i preguntes podran ser de com a màxim 5 minuts, mentre que fins ara eren de 8 minuts. D’altra banda, també se la podrà convidar a participar a la Junta de Portaveus, un extrem que fins ara ja es feia.

 

La proposta de l’equip de govern es va aprovar amb el recolzament de CiU i EUiA-ICV, mentre que tant el PP com la regidora no adscrita, es van abstenir.

 

 

 

Intens ple amb 17 punts a l’ordre del dia

 

Pel que fa a la resta de temes tractats al ple, la modificació de la base sisena que, entre d’altres qüestions, regula els sous dels càrrecs electes, es va aprovar amb l’abstenció de la regidora no adscrita. La modificació del text vigent de mesures de foment annex a les ordenances fiscals per fomentar l’activitat agrària professional es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups.

 

Per la seva banda, l’aprovació inicial del projecte de modificació del POUM per a la regulació de l’espai lliure no edificable dels àtics dels edificis amb elements auxiliars i tendals, va prosperar amb l’abstenció de CiU i la regidora no adscrita.

 

En els dos següents punts hi va haver unanimitat: per un costat la declaració de compatibilitat demanada per una treballadora de l’Ajuntament i, per l’altre, l’aprovació inicial de l’avantprojecte de l’ordenança municipal reguladora de l’obertura d’establiments i control d’activitats.

 

Per contra, l’aprovació del plec de clàusules per a l’explotació del bar restaurant de Cala Sant Francesc, va prosperar amb l’abstenció d’EUiA-ICV. On sí que va tornar a haver unanimitat va ser en la nova reformulació perquè consti la cessió que ha fet l’Ajuntament a la Generalitat dels terrenys municipals on s’està construint l’escola Sa Forcanera, un tràmit que ja es va fer fa uns quants anys.

 

L’aprovació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva en matèria d’activitats va comptar amb els vots en contra d’EUiA-ICV i de la regidora no adscrita. El punt que contemplava el recurs contra la llei d’administracions locals en defensa de l’autonomia local es va aprovar amb els vots en contra del PP. Pel que fa al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Catalunya La Pedrera per a la gestió de l’espai on abans hi havia el Club de Jubilats Sant Jordi, es va aprovar per unanimitat.

 

Abans de passar a la part de control, es va entrar un punt per urgència per resoldre les al·legacions presentades al pressupost 2014. Tot i que la inclusió al ple es va aprovar per unanimitat, el punt va prosperar amb els vots en contra de CiU i EUiA-ICV. La regidora no adscrita es va haver d’absentar en la votació al considerar-se la seva relació personal amb un dels particulars que ha presentat al·legacions.

 

Els dos darrers punts van ser sengles mocions presentades per EUiA-ICV. La primera demanava que es declaressin els búnquers de la guerra civil que hi ha a la zona de La Sardana bé cultural d’interès local i es va aprovar amb l’abstenció de CiU. La segona proposta d’acord contemplava diverses mesures en relació a la defensa dels drets de les dones en motiu de la propera celebració del 8 de març, Dia Internacional de la dona. La moció es va aprovar amb els vots en contra del PP i l’abstenció de CiU.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s