Noves zones de càrrega i descàrrega al Passeig de Mar


l’Ajuntament de Blanes posarà en marxa en període de proves cinc noves zones reservades i senyalitzades per efectuar operacions de càrrega i descàrrega a diversos trams situats al llarg del tram Passeig de Mar situat entre la plaça de Catalunya i la zona del Port, és a dir: als passejos Cortils i Vieta, Pau Casals i Mestrança.

La nova mesura respon a un doble objectiu: d’una banda la inquietud de la Policia Local de l’Ajuntament de Blanes per poder solucionar la problemàtica que provoquen en el trànsit els camions i vehicles de mercaderies al fer aquestes operacions de manera arbitrària; i de l’altra donar resposta a la petició feta pels establiments del passeig, que demanaven disposar de zones de càrrega i descàrrega properes.

 

Durant aquest període inicial de proves s’aniran comprovant quins són els resultats de cara a la possible introducció de modificacions en cas que sigui necessari. El fet de posar-ho en pràctica a principis d’any és perquè quan arribin les vacances de Setmana Santa –que és quan comença a haver un major volum de trànsit al centre de Blanes- ja estigui plenament consolidada la seva utilització.

 

Les cinc zones reservades per fer operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies i subministrament de productes estan situades en un mateix costat del Passeig de Mar, al carril de circulació que va en direcció a la plaça de Catalunya venint des de l’Esplanada del Port. La seva utilització tan sols es permetrà als camions, furgonetes i vehicles mixtos amb només dos seients. Tots ells hauran de disposar de l’autorització corresponent i estar adaptats per fer transport de mercaderies. També es permetrà als vehicles comercials i/o industrials visualment identificats que hagin de carregar o descarregar mercaderies relacionades amb la seva activitat.

 

Durant aquests darrers dies s’han efectuat els treballs de senyalització horitzontal –al terra del carril de circulació- i vertical. Aquests darrers senyals s’han tapat perquè, coincidint amb el 15 de gener, es destapin coincidint amb la posada en funcionament. Paral·lelament, la Policia Local ha difós un full informatiu als veïns i als responsables d’establiments de la zona perquè comuniquessin la nova mesura als respectius proveïdors i clients que estan en disposició de poder utilitzar-les.

 

Les noves zones de càrrega i descàrrega del Passeig de Mar només funcionaran els dies laborables, de dilluns a divendres, restringit a un horari que va des de 8 a 11 del matí, i tan sols durant un espai de 15 minuts. Els vehicles que les utilitzin hauran de lluir en lloc visible un indicador horari en el qual es reflecteixi l’hora en que s’han començat a ocupar sense carregar o descarregar.

 

La finalitat d’aquests indicadors horaris és la d’alleugerir l’ocupació temporal de les zones de càrrega i descàrrega per vehicles comercials i autoritats, així com per fer més compatible la seva equitativa distribució entre tost els usuaris. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha remarcat que en cap cas es tracta d’espais d’estacionament reservat per aquest tipus de vehicles.

 

Per tots aquests motius, podran ser sancionats per la Policia Local i retirats pel servei de grua al Dipòsit Municipal tots aquells que incompleixin fins a tres supòsits: els vehicles comercials que no col·loquin el disc horari i/o no indiquin l’hora d’arribada correctament i/o que excedeixin el temps màxim permès; els vehicles comercials que no realitzin les operacions de càrrega i descàrrega en els llocs establerts i/o en el carril contrari al de la seva marxa; i els turismes i altres vehicles no autoritzats que estacionin en les places reservades per a càrrega i descàrrega.

 

Fa temps que des de la Policia Local de Blanes s’estava treballant per donar solució a un tema difícil de resoldre’s, ja que al no haver un carril destinat a l’aparcament de vehicles al llarg de tot el Passeig de Mar, calia trobar una opció alternativa. En un primer moment, es va estudiar la possibilitat d’habilitar la zona de càrrega i descàrrega en un tram de sobre el passeig, però aquesta possibilitat finalment es va descartar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s