Campanya Fes la Bossa ! de la Cambra de Comerç de Girona


Fes la Bossa!, Escapa’t i Emociona’t! vol implicar entitats socials i econòmiques, ajuntaments, consells comarcals, associacions de comerciants i petits comerços utilitzant una estratègia de promoció que combina noves tecnologies com la geolocalització amb els sortejos d’experiències i escapades de cap de setmana. La idea és convertir els atractius turístics locals en un incentiu per als establiments comercials, de manera que el comerç i el turisme es donin de la mà a l’hora de promocionar el territori. La campanya consta d’un web corporatiu, una aplicació per a smartphones i actuacions promocionals directes en cada territori.

L’acte de signatura l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; el president de l’Associació de Comerciants Tot Blanes, Xavier Reñaga; i Cristina Portas, membre de la junta de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, l’ABBC. Després de la signatura, s’ha fet una breu presentació dels principals trets que caracteritzen l’acció promocional.

Aplicació per a smartphones

Els consumidors poden descarregar-se una aplicació per a smartphones i tablets (IOS i Anddroid) creada específicament per a cada campanya, que constitueix un canal de comunicació directe entre comerços i consumidors. Els possibles clients poden trobar-hi les ofertes de cada zona comercial i de cada establiment en concret, que diposita d’un espai específic per a la seva informació comercial.

 

El llistat de funcionalitats de l’aplicació per a smartphones inclou dades de turisme i cultura (gastronomia, museus, monuments, etc), així com notificacions Push que permeten a l’usuari rebre informacions concretes de les entitats que participen a la campanya: notícies de societat, esdeveniments culturals, promocions comercials i fins i tot el llistat dels guanyadors en els concursos. Aquestes informacions funcionen amb un sistema de geolocalització, de manera que cada usuari rep només les ofertes comercials de la zona on es troba en cada moment.

 

Un dels avantatges de la campanya, que es va renovant d’any en any, és que es pot adaptar a diferents espais geogràfics, ja sigui una comarca, un municipi o una associació de comerciants. Aquesta campanya vol afavorir la dinamització del comerç integrat en el teixit urbà, en l’àmbit d’actuació de les associacions comercials, incentivant les compres amb reclam turístic.

 

Entre els objectius que persegueix la campanya en destaca :

– Fidelitzar els clients i atraure visitants d’altres localitats.

– Enfortir el comerç local.

– Potenciar l’associacionisme creant noves campanyes amb valor afegit.

– Afavorir la cooperació i el treball conjunt amb altres associacions de comerciants, hostaleria, restauració, empreses i administracions de localitats de les comarques gironines i d’altres comarques o regions si es considera oportú per tal d’assolir els objectius del conveni.

– Incentivar les compres dels clients, turistes i visitants.

– Afavorir la desestacionalització turística.

– Aconseguir un major rendiment dels recursos del territori.

– Visualitzar la promoció comercial com un element clau en la promoció turística.

 

La Cambra de Comerç de Girona, impulsora de la iniciativa, coordinarà tot el procés, portant la secretaria i la coordinació del projecte. També s’encarregarà de crear tota la imatge gràfica i específica de la campanya. Com a instrument per al desenvolupament del conveni, es constituirà una comissió de seguiment formada per representants de les institucions i entitats que l’han signat.

 

L’adhesió a la campanya no té cap cost per l’Ajuntament de Blanes durant l’exercici 2013. A partir de l’any 2014, l’aportació màxima del consistori serà de 2.000 € anuals, condicionada a l’aprovació del corresponent pressupost municipal. Per la seva banda, tant l’ABBC com l’Associació de Comerciants Tot Blanes es comprometen a dur a terme les accions de finalització i promoció que s’adeqüin al seu respectiu Pla d’Accions, i segons la disponibilitat pressupostària de cada col·lectiu de comerciants.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s