Nou servei d’hospitalització a domicili


Salutms/La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) desplegarà de manera progressiva el servei d’hospitalització a domicili per la comarca de La Selva a partir del proper dilluns 11 de novembre. Amb aquesta acció, seran ja unes 1.000 persones les que es podran beneficiar del servei.

 

I és que aquest servei, que es realitza a l’Alt Maresme des de l’any 2007, permet que una sèrie de pacients evitin l’ingrés a l’hospital i siguin atesos per equips especialitzats en el seu domicili. Es tracta d’una reorganització en la manera d’atendre els pacients que ha permès que, només a l’Alt Maresme l’any 2012, més de 400 persones –concretament, 409- se’n beneficiessin.

 

La unitat mèdica d’aquest servei està conformada per un metge de Medicina Interna i per tres infermeres, que treballen per torns de dilluns a diumenge. L’horari és de 08:00h. a 20:00h., i en cas de necessitat el pacient disposa d’un número de telèfon mòbil específic per posar-se en contacte amb la unitat mèdica, telèfon que es desvia a Urgències durant la nit.

 

Aquest servei pot atendre un màxim de 9 persones al dia. La Cap d’Atenció domiciliària de la CSMS, Mercè Díaz, explica el dia a dia del servei. “A primera hora del matí, les infermeres truquen a cada pacient per preguntar com han passat la nit, si necessiten alguna cosa i se’ls recorda que se’ls visitarà més tard. Mentrestant, el metge planifica les visites. Minuts després, comença la ruta de visites. Cada malalt és un món, però la majoria són pacients amb malalties cròniques. Hi ha pacients amb insuficiència cardíaca, amb infecció d’orina, amb malalties respiratòries, etc. Al migdia, l’equip torna a l’hospital i, en funció de les altes que ha donat, es concreta quins dels pacients nous que precisen ingrés aniran a hospitalització a domicili. A la tarda es visiten aquests nous ingressos i, abans de plegar, les infermeres tornen a trucar a tots els pacients i se’ls recorda que, durant la nit, el telèfon que tenen per contactar està connectat al servei d’Urgències que els atendrà per qualsevol eventualitat”.

 

A partir de dilluns, es dobla el servei. Una nova unitat començarà a treballar a la comarca de La Selva. Inicialment, a Blanes. Però amb la intenció que es vagi desplegant de manera progressiva. No es contracta nou personal, sinó que es posa en marxa amb els recursos actuals.

 

Per a poder beneficiar-se del servei, els pacients han de complir unes condicions d’estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc i, principalment, han de donar el seu consentiment quan se’ls hi proposa. No s’obliga a ningú a optar per aquesta modalitat d’ingrés, però “els pacients que proven aquest tipus d’hospitalització, la tornen a demanar si han de tornar a ingressar”, conclou Mercè Díaz.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s