Pedalada en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura


Pedalada 2013La Pedalada 2013 que es va fer ahir diumenge organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, va comptar amb un total de 117 participants. Els ciclistes van fer una ruta amb bicicleta que va transcórrer pel nucli urbà del municipi i els camins dels afores, després que va tenir el seu punt de sortida i arribada al passeig de Mar.

Com a cloenda de la Pedalada 2013 es va donar a conèixer a tots els participants l’estalvi de CO2 (el principal causant de l’efecte hivernacle) que es va aconseguir al fer el recorregut amb bicicleta, comparat amb el que hagués suposat fer-ho amb un vehicle motoritzat: 197 quilos.

 

Altres dades relacionades que també van conèixer els ciclistes van ser els 696 mil·ligrams d’emissions de NO (òxids de nitrogen, el compost que afavoreix la pluja àcida) que es va evitar enviar a l’atmosfera, així com els 58 mil·ligrams d’emissions de partícules de PM10 (partícules de menys de 10 micres que causen diverses malalties) que també es van estalviar expulsar al triar la bicicleta per moure’s.

 

Aire Net-Fes el Pas: lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

 

L’activitat que es va fer ahir formava part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 a la qual s’hi ha adherit l’Ajuntament de Blanes i que es duu a terme arreu de Catalunya. Coincidint amb la jornada del diumenge 22 de setembre, ahir diversos municipis catalans van organitzar activitats similars sota el lema comú Aire Net – Fes el Pas.

 

L’objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 i, més concretament, de la Pedalada, és animar a la ciutadania a fer ús de la bicicleta com a mitjà de transport enlloc dels vehicles motoritzats. No tan sols pels beneficis mediambientals que suposa, sinó també pels avantatges que signifiquen per a la salut la utilització de la bicicleta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s