Nou Servei de Menjador a l’Escola Bressol de Ca la Guidó


L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea d’Educació, ja ho té tot a punt de cara a la represa del nou curs escolar 2013-2014 que començarà a les escoles bressol dilluns vinent, 9 de setembre, a primària el dia 12 i a secundària el dia 13. Els Serveis Educatius municipals cobreixen i atenen les necessitats d’un total de 13 centres que hi ha arreu de la vila en els diferents nivells d’ensenyament.

 

En l’àmbit de l’educació infantil, a les tres llars d’infants municipals s’han ofert un total de 123 places, de les quals en queden 19 lliures per a nouvinguts i matriculacions de darrera hora que puguin haver properament, així com al llarg del curs escolar. En aquest sentit, les expectatives són positives, ja que s’espera que totes les places es puguin cobrir amb les incorporacions de darrera hora que sempre solen haver-hi, sobretot en aquest nivell educatiu.

 

A Blanes hi ha actualment tres escoles bressol públiques: a Can Borell, La Plantera i Ca la Guidó. Al centre de Can Borell el total de 49 places que s’han ofert estan actualment ocupades: 13 en Infantil-1 (nascuts l’any 2012), 16 a l’aula mixta 1-2 (nascuts entre els anys 2011 i 2012) i 20 en Infantil-2 (nascuts l’any 2011).

 

A la llar d’infants de La Plantera de les 41 places que hi ha disponibles n’hi ha 38 d’ocupades: 6 en lactants (nascuts durant el 2013), 14 en Infantils-1 i 18 en Infantils-2. Per últim, a l’escola bressol de Ca la Guidó del total de 33 places que s’han ofert n’hi ha 17 d’ocupades: 7 en Infantil-1 i 10 en Infantil-2.

 

Nou Servei de Menjador a l’Escola Bressol de Ca la Guidó

 

La principal novetat que hi haurà aquest curs 2013-2014 a les escoles bressol públiques de Blanes serà la posada en marxa d’un nou servei de menjador a la de Ca la Guidó. Avui al matí l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la regidora d’Educació, Susana Ramajo, i la tècnica d’aquesta àrea, Laura Garcia, han visitat les instal·lacions d’aquesta llar d’infants per veure in situ les millores que s’hi ha fet. En la visita han estat acompanyats per la directora de l’escola, Laura Toboso, així com les dues educadores, Sofia Simon i Tere González.

 

Quan al mes de maig es va obrir la pre-inscripció a les llars d’infants municipals de Blanes ja es va apostar per oferir el servei de menjador a l’únic centre d’aquest nivell educatiu que encara no en disposava. L’objectiu era que tots tres oferissin els mateixos recursos.

 

Donat que la posada en marxa del nou servei de menjador serà a partir d’aquest curs es confia que, quan es conegui aquesta novetat, hi haurà més incorporacions de nens i nenes. Això és perquè, amb anterioritat, ja s’havia detectat una necessitat d’aquest servei, sobretot per part de pares i mares que treballen que lligaven la possibilitat de la matriculació de llurs fills a la seva posada en marxa.

 

Durant aquest estiu, aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han fet les obres de millora que calien a l’escola bressol de Ca la Guidó per posar en marxa el servei de menjador. Amb un cost total de 4.821’80 €, que han anat a càrrec de l’Ajuntament de Blanes, les ha dut a terme una empresa externa especialitzada.

 

Bàsicament, els treballs han consistit per un costat en l’adequació d’un dels espais perquè sigui una cuina-office, i per l’altre en l’adaptació d’una aula per reconvertir-la en menjador. Igual que funciona en d’altres centres d’aquest nivell educatiu, el menjar està preparat per una empresa de càtering externa en línia freda i el què es fa a la llar d’infants és preparar-lo per servir-ho posteriorment a la canalla.

 

Per poder incorporar aquest nou servei a la llar d’infants de Ca la Guidó ha estat necessari reestructurar els horaris de les educadores que hi treballen. Pel que fa al nou menjador, té una capacitat per donar servei a uns 20 nens i nenes.

 

L’escola bressol de Ca la Guidó es va posar en marxa el curs 1989-1990 després que fins llavors només existia en l’àmbit públic la de La Plantera. Anys més tard, al curs 2006-2007, es va incorporar a l’oferta educativa municipal una altra escola bressol, en aquest cas la de Can Borell.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s