Acció de protesta de la PAHC de Blanes


PuntDiari/La Plataforma per l’Habitatge i contra el Capitalisme de Blanes (PAHC) va fer ahir una acció de protesta a l’ajuntament i davant l’empresa Aigües de Blanes per denunciar que, segons van explicar, s’està tallant l’aigua a gent que no pot pagar el rebut. Segons va assegurar la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a les comarques gironines, Marta Afuera, a Blanes ja s’ha tallat l’aigua a vuit famílies que no poden pagar el rebut, tant de pisos ocupats amb el suport de la plataforma com de particulars que estan de lloguer o a casa seva.

L’alcalde, Josep Marigó, en canvi, va negar-ho taxativament i va explicar que, pel que fa a les famílies que han ocupat pisos a Blanes, només en un cas s’ha tallat l’aigua. Es tracta d’una família que, segons va explicar, té uns ingressos mensuals en diferents conceptes de 684 euros, a la qual estaven ajudant els serveis socials, “i de cop i volta van deixar el pis que tenien en contracte i van anar a ocupar-ne un”, va dir. Segons Marigó, aquesta família té hora amb els serveis socials de Blanes avui mateix. “Estudiarem el cas”, va dir Marigó. L’alcalde es va mostrar molest amb la PAHC, i va dir que l’interlocutor de l’Ajuntament en aquests temes és la PAH de Blanes, que és present a la taula local de l’habitatge.

De fet, la situació d’ahir va reflectir el que molts a Blanes ja saben: a la ciutat hi ha, de fet, dues plataformes, que no s’entenen gaire. La portaveu de la PAH de Blanes, Emma Torres, va assegurar ahir que no han tingut “cap problema amb l’aigua” per part de l’Ajuntament. Segons va dir, la plataforma desconeix qui hi ha als pisos ocupats per la PAHC de Blanes i quina és la seva situació econòmica. “Donem suport a tot el que sigui per protegir algú que no té recursos, però això no vol dir que compartim la manera de fer les coses”, va explicar. Marigó hi va afegir que quan es van ocupar els pisos de Blanes van convocar una mesa per l’habitatge i van demanar als que ocupaven els pisos que anessin a serveis socials per estudiar cada cas i veure com se’ls podia ajudar, “i encara estem esperant que hi vagin”, va assegurar l’alcalde de Blanes, molest.

Moviment mediàtic

En la protesta d’ahir, els membres de la PAHC portaven una pancarta en què es llegia: “Marigó: drets humans ja!”, un crit que es va sentir durant les més de dues hores que els activistes van ser davant l’ajuntament. Afuera va explicar que l’alcalde no va sortir a parlar amb ells, i suposava que era de vacances. Marigó, però, era al seu despatx. “La impressió que jo tinc és que la PAHC vol moviment mediàtic, no li interessa solucionar els problemes. Si no, farien com la PAH, que mira bé qui ocupa pisos i quina situació tenen. La PAHC va pel seu compte, els nostres interlocutors a Blanes són la PAH”, va manifestar Josep Marigó.

Anuncis

Un pensament sobre “Acció de protesta de la PAHC de Blanes

  1. Robert (els Pins) diu:

    Felicitats als de la PAHC, per la canya que estan donant, i la seva lluita ferma i descarada contra el capitalisme i el lamentable govern actual a l`ajuntament de Blanes. Molt be, us dono tot el meu suport. Marigó, escolta al poble!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s