Nova zona de platja adaptada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.


L’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Medi Ambient, ha posat en marxa aquest estiu una nova zona adaptada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda i discapacitats a la platja del centre de Blanes, a tocar del lloc de socors que hi ha al costat del Club de Vela Blanes. A l’hora de posar en marxa aquesta nova zona, el consistori blanenc ha treballat en coordinació amb Mifas (Minusvàlids Físics Associats) i ha triat l’emplaçament tenint en compte, entre d’altres factors, l’estabilitat de l’amplada de la platja per fer la instal·lació dels diferents elements de què consta.

 

Es tracta d’una actuació que ha suposat una inversió de més de 9.600 € i està previst que, en la mesura de les possibilitats, de cara a l’estiu del 2014 es puguin incorporar noves millores tant en aquesta nova zona de platja adaptada com a la resta de platges pel que fa a serveis adaptats i d’accessibilitat.

 

La nova zona adaptada es va començar a implementar coincidint amb l’inici de la temporada estiuenca, a finals de maig, primer amb l’anivellament de la sorra de la zona per facilitar l’accessibilitat. A partir d’aquí, es van anar introduint diverses actuacions, començant per la dotació d’un servei extra de vestidor al lavabo adaptat que ja hi havia al lloc de socors, un objectiu que s’ha aconseguit instal·lant-hi un seient abatible i diverses barres de subjecció.

 

Igualment, s’ha creat una zona d’ombra sobre la platja i s’ha instal·lat una passera nova amb les característiques adequades pel tipus de sorra que hi ha. A diferència de les altres passeres que hi ha a la resta de zones de bany de Blanes, aquesta permet acoblar ramals i plataformes sobre la sorra. Això és perquè consta de diversos mòduls fets amb materials plàstics reciclats que, a més, no necessiten cap tipus de manteniment, tenen una bona adaptació al terreny i disposen d’una superfície anti-lliscant que evita l’absorció del calor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s