700 casos en dos anys de feina de La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca


DiariGirona/La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes ha atès al voltant de 700 casos des que dos anys enrera va començar a treballar a la localitat. A més, tal i com va explicar la seva portaveu, Emma Torres, a Blanes mai no s’ha arribat a fer un desnonament en què hi estigués treballant la PAH, que basa la seva força en el diàleg.

La PAH forma part de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge que es va posar en marxa a Blanes el desembre de l’any 2012. A la Taula també hi ha entitats socials blanenques que treballen aquest àmbit al municipi, com són Càritas, El bon Samarità, el Col·legi d’Advocats de Girona i l’Ajuntament de Blanes a través de Serveis Socials. La PAH considera que l’Ajuntament de Blanes podria fer més del que està fent en l’actualitat, aprotant més diners i rescursos, tot i reconèixer que des de la plataforma estan satisfets amb la feina realitzada pel consistori.

A principis de setmana, la Taula Local pel Dret a l’Habitatge es va reunir d’urgència per tractar un dels darrers casos de desallotjament que ha tingut lloc a Blanes i és el d’una família formada pels dos pares i quatre fills. Vivien de lloguer i van ser desallotjats, i al no trobar cap altra solució, van dormir al ras durant uns dies fins que diumenge se’n va tenir coneixement. Des de dilluns l’Ajuntament els està pagant una pensió mentre no es troba una solució definitiva que encara es continua treballant.

L’Ajuntament podria allargar el pagament de la pensió alguns dies més, mentre no s’acabi de solucionar la qüestió. Ja s’hauria començat a treballar activament amb la família i la idea és poder aconseguir un pis a un preu molt reduït, perquè puguin disposar d’un allotjament. De moment, però, encara no hi ha cap solució acceptada i es continua buscant algun pis, que podria sortir de la borsa de pisos que tenen els serveis socials de Blanes, com ja va apuntar l’alcalde de la localitat quan va anunciar la solució provisional.

 

Anuncis

Un pensament sobre “700 casos en dos anys de feina de La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s