La Pirotècnia Ma Angustias Pérez, de Granada ,guanya el 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


L’espectacle de la Pirotècnia Maria Angustias Pérez, de Granada, ha guanyat el 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes celebrat del 24 al 27 de juliol de 2013.

El castell de focs que va oferir dissabte passat l’empresa Ma Angustias Pérez ha estat el guanyador del concurs d’enguany amb un total de 8.188’21 punts, seguit de molt a prop en segon lloc per l’espectacle de la nit de dijous a càrrec de la Pirotècnia Vulcano, que ha sumat 8.171’43 punts.

En aquest sentit, tal i com es desprèn de les puntuacions obtingudes, el veredicte del 43è Concurs de Blanes ha estat molt renyit i tan sols la diferència d’uns 17 punts ha decidit qui s’enduia el premi. De fet, les actuacions de totes dues pirotècnies van ser molt aplaudides pel públic assistent, si bé també val a dir que les condicions atmosfèriques de la nit de dissabte van dificultar que una part del públic pogués veure l’espectacle en condicions a causa del fum.

Per la seva banda, la tercera posició amb 6.958’21 punts ha estat per a l’empresa Zaragozana, que va disparar els seus focs la nit de dissabte i, per últim, el quart lloc ha estat per a la pirotècnia canadenca Sirius, que va obrir el concurs la nit de dimecres, i que ha obtingut 5.867’14 punts.

La pirotècnia Ma Angustias Pérez rebrà 6.000 € com a premi, així com la invitació a participar al 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes de l’any 2014. Igualment, el guanyador serà convidat perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona el proper novembre en motiu de les Festes de Sant Narcís. Segons el conveni signat per segon any consecutiu amb l’Ajuntament de Blanes, l’Ajuntament de Girona abonarà 12.500 € a la pirotècnia per la confecció del castell de focs.

Cadascuna de les quatre empreses que ha participat enguany al concurs ha rebut un import màxim de 19.000 € per disparar els respectius espectacles pirotècnics, després que van ser triades d’entre un total de 23 empreses que van presentar propostes. El veredicte s’ha emès sumant les votacions de les 39 persones que formen part del Jurat Popular i afegint-li després –mitjançant una fórmula matemàtica que dóna més pes a aquest segon ingredient- les votacions dels 8 membres de la Comissió Tècnica.

El jurat ha hagut de puntuar cinc aspectes de l’1 al 10: la riquesa i varietat de colors; el ritme; l’originalitat; la potenciació de l’escenari i el conjunt artístic; i els focs aquàtics. La peculiaritat que el veredicte del concurs es faci ponderant la valoració de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular ha estat sempre molt ben valorat per les pirotècnies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s