Pregó de la Festa Major de Blanes 2013


La lectura del pregó a càrrec de l’empresària blanenca Carme Gironès Teixidor ha donat aquest vespre el tret de sortida oficial a la Festa Major de Santa Anna de Blanes 2013. L’acte ha tingut lloc a la plaça dels Dies Feiners i l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dalt l’escenari pels regidors i regidores de l’Ajuntament.

L’alcalde ha presentat la pregonera d’enguany explicant que se l’havia escollit principalment per dues raons. Una d’elles és que es buscava recuperar una figura femenina per aquest acte oficial, ja que la darrera vegada va ser l’any 2004, amb la periodista blanenca Fina Brunet. L’altre motiu ha estat per exemplificar a través de les vivències de la pregonera, una dona empresària que va triomfar en els negocis en una època en què aquest àmbit estava reservat als homes, la superació de les adversitats.

La primera dona en el món fundadora d’un Club Rotary

Nascuda a Blanes, Carme Gironès Teixidor va tenir dues filles i actualment és àvia de dos néts. Al capdavant de Finques Gironès i de l’estanc Gironès des de 1960, ha estat directora d’Empreses Turístiques, de Wagons Lits/Cook a Blanes durant 41 anys, i va ser la primera dona fundadora d’un Club Rotary en el món.

Ex presidenta del Comitè de Dones Empresàries de Girona i ex membre de la Comunitat Turística de la Costa Brava, el govern de Panamà li va concedir Passaport Diplomàtic com a Ambaixadora itinerant de Panamà per Europa. Enamorada de Blanes, durant tota la seva vida ha intentat promocionar-la al màxim per tot el món.

Al llarg del seu pregó, Carme Gironès ha fet arribar al nombrós públic assistent la seva estimació envers la seva vila: “Sempre he tingut una idea de Blanes que me l’ha inspirat més el sentiment que la raó. Per això m’agrada imaginar Blanes aspirant a un destí eminent”.

Les vivències de la seva infantesa i joventut han donat pas a les de la seva edat adulta, descrivint a través dels bocins dels seus records l’evolució de Blanes al llarg del segle 20, amb la creació del Jardí Pinya de Rosa a càrrec de Fernando de Rivière, l’important pes econòmic de l’empresa SAFA, la massiva arribada de turistes als anys 60 i 70, i la fundació del Club Rotary a Blanes l’any 1990.

Carme Gironès ha fet un reconeixement en especial en memòria d’un seu amic, Jordi Comas Matamala, l’empresari que va ser assassinat a Platja d’Aro l’any passat. Per últim, ha tancat el pregó amb unes paraules d’entusiasme i esperança perquè Blanes pugui reeixir i assolir el repte de millorar les condicions socials i econòmiques per aconseguir una societat de persones cada cop més lliures, tolerants i felices.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s