Lliurament del Premi WWF al comitè de la pesca del sonso


El conseller  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat,Josep Maria Peligrí, ha ofert avui a la llotja de Blanes el Premi WWF al Mèrit en la Conservació 2013 als representants del Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la Sonsera.

El Comitè de Cogestió del Sonso ha estat guardonat amb el Premi del Mèrit a la Conservació 2013 del WWF (WWF Award for Conservation Merit 2013), que atorga el World Wide Fund for Nature (WWF), una de les organitzacions internacionals de conservació de la natura més importants.

Per reconèixer la tasca de tots els implicats al Pla de Gestió de la Sonsera, les diferents autoritats que han presidit l’acte han lliurat una còpia del premi als patrons Majors de les confraries de Pescadors que fan les tasques de control i gestió del sonso, així com als pescadors de les 23 barques sonseres. Entre elles també se’n compten 5 de Blanes: Hermanos Cayuela 2; Nova Sant Joan, Pare Trias, Rosa 2; i REFI.

La pesca amb sonsera és una modalitat tradicional de Catalunya que té com a principal espècie de captura un peix de talla petita denominat sonso. A Catalunya aquesta pesquera està regulada des de l’any 1987 però l’any 2006, amb l’entrada en vigor d’un nou Reglament de pesca al Mediterrani, va ser necessari presentar un Pla de gestió d’aquesta modalitat i sol·licitar dues excepcions a l’articulat d’aquest Reglament per poder seguir practicant-la. Des del punt de vista del recurs, l’aplicvació del Pla ha permès reduir la pressió sobre el recurs donat que actualment només es dediquen a l’activitat 10 embarcacions al dia de les 25 proposades amb unes descàrregues anuals màximes de 820 Tm, molt inferiors a les que presumiblement es descarregaven amb anterioritat a la posta en marxa de l’estudi sobre el pla de gestió.

 

Pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, aquest premi és la mostra que “el sector està compromès amb la sostenibilitat i que s’està treballant en la direcció correcta i realitzant els passos necessaris per tal de poder continuar amb aquesta modalitat de pesca”.

 

Segons Pelegrí, el funcionament i “la introducció d’aquest nou model de gestió basat en la cogestió ha suposat un pas endavant i està demostrant que treballar sota el principi de coresponsabilitat de totes les parts implicades és la millor via per garantir la conservació dels recursos pesquers i la viabilitat de les pesqueries mediterrànies com la catalana.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s