Vetllada nocturna dins el cicle d’homenatge a l’escriptor Roberto Bolaño


La nit d’ahir diumenge 14 de juliol va tenir lloc un dels actes més especials del cicle d’homenatge Bolaño a Blanes que durant aquest any organitza l’Ajuntament en motiu del desè aniversari de la mort de l’escriptor. Es tractava del Nocturn de Bolaño, una lectura de textos que es va celebrar coincidint amb la vigília en què l’escriptor ens va deixar, fa 10 anys.

 

Estructurada en format de cafè literari a l’aire lliure, el Nocturn de Bolaño va comptar com a part central amb una lectura de textos de Roberto Bolaño que van incloure fragments de narració, poesia i assaig escollits pels lectors i lectores d’entre la seva producció. Un total de 25 persones de totes les edats –des de nens fins adults- es van encarregar de donar veu a la paraula escrita. També es van afegir a l’acte lectors espontanis que tenien a la seva disposició una selecció de la producció literària de Roberto Bolaño perquè poguessin triar.

 

La lectura de textos, que va comptar amb la participació d’unes 150 persones de públic, es va alternar amb breus interludis musicals de peces de swing i jazz interpretades pel duet format per Isabel Membrilla al teclat i Lucas Martínez al saxo. Un altre element que va contribuir a fer del Nocturn de Bolaño un acte íntim i especial va ser l’entorn on es va allotjar, la Plaça Verge Maria, l’antiga Plaça del Peix del municipi.

 

Projecció de l’únic documental sobre Bolaño enregistrat en vida de l’escriptor

 

La segona part de la vetllada literària va consistir en la projecció del documental

Roberto Belano: Patinant per la pista de gel, realitzat pel cineasta blanenc Jaume Pujadas. El treball va ser enregistrat a principis de l’any 2003 i es basa en una sèrie d’entrevistes amb 10 veïns de Blanes que coneixien l’escriptor de prop i eren amics seus per diferents circumstàncies i motius.

 

A través dels seus records i vivències, el documental mostra diverses facetes de l’escriptor, algunes d’elles conegudes i d’altres que ni tan sols els mateixos entrevistats acaben de coincidir en treure’n l’entrellat. El documental de Jaume Pujadas te el mèrit d’haver estat rodat en vida de Roberto Bolaño, molt abans que el ressò internacional que ha arribat a assolir la seva obra aixequessin l’interès per l’elaboració de reportatges i documentals al voltant de l’escriptor xilè que va viure els darrers anys de la seva vida a Blanes.

 

La propera activitat que tindrà lloc en motiu del cicle d’homenatge Bolaño a Blanes es farà coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, el proper dimarts 23 de juliol a les 20 h, a la Biblioteca Comarcal del municipi. Serà llavors quan es farà la presentació de la ruta literària Bolaño a Blanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s