El govern de Blanes deixa en suspens l’elaboració del Pla Director de Participació Ciutadana


logo cupCUP/Fa gairebé un any el Ple de Blanes va aprovar la moció proposada per la CUP per tal d’iniciar un Pla Director de Participació Ciutadana (PDPC). Volem exposar la nostra visió sobre l’estat actual del procés d’elaboració d’aquest PDPC i del succeït fins a dia d’avui.

El PDPC s’havia de desenvolupar amb la col·laboració i participació directa d’una Comissió de Seguiment formada perentitats, ciutadans i grups polítics, que va ser convocada per primera vegada el passat 25 d’abril.

En aquesta primera trobada, on es va constituir i presentar formalment la Comissió de Seguiment, es va informar de que:

a) La diagnosi a partir de la qual s’elaboraria el Pla Director finalitzaria el setembre del 2013.

b) La setmana del 29 d’abril al 3 demaig es realitzaria el sorteig per a l’elecció dels ciutadans que, a títol ndividual, també participarien a la Comissió de Seguiment.

c) La propera reunió de la comissió de seguiment es faria a finals de maig o a finals de juny, ja que no erapossible fer-ne una abans donada la càrrega de feina de l’Àrea de Participació.

d) Es trucaria en el termini d’una setmana (per tant la setmana del 29 d’abril al 5 de maig) als representants de totes les entitats per tal que facilitessin a l’Àrea de Participació les propostes / esmenes que creguessin oportunes per elaborar les entrevistes per a la fase de diagnosi.

Malauradament cap d’aquests objectius s’ha acomplert.

Després de gairebé dos mesos desilenci, l’Àrea de Participació Ciutadana el dia 14 de juny envia un correu electrònic als membres de la Comissió de Seguiment informant que posposen la reunió de la Comissió de Seguiment fins al mes de desembre.

En aquest correu, notifiquen que l’Àrea de Participació anirà treballant durant aquest temps en el “treball exploratoriprevi” i en el desenvolupament d’aquells aspectes de la diagnosi que recullen dades d’altres estudis previs. És la manera tècnica de dir que el PDPC queda enstand-by.

Aquesta actuació demostra que a la pràctica el govern no técap voluntat real de tirar endavant el projecte del PDPC. L’argument que s’hadonat és econòmic. No hi ha prou recursos i l’Ajuntament té altres prioritats.

Si una eina de participació com és el Pla Director de Participació Ciutadana , que ha de servir per a consolidar la democràcia a nivell local noés una prioritat per al nostre Ajuntament, quina és la seva prioritat?

La CUP de Blanes denuncia públicament que s’hagin retardat els terminis, que no s’hagin marcat uns objectius clars, que s’hagi treballat amb opacitat ja que no s’ha informat directament a totes les entitats i que el govern no mostri voluntat real de tirar endavant el PDPC.

Entenem també que no s’està aportant el suport tècnic i material necessari per tirar garantir la viabilitat del pla i que el funcionament és ben lluny de ser òptim, tal i com es va acordar en la moció aprovada fa gairebé un any amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte el PP.

Darrera l’excusa de la manca de recursos hi ha una real manca de voluntat política per treballar per una participació real i oberta a tothom.

El govern de Blanes vol convertir el dret de participació dels ciutadans en frustració? Quins motius tenen per actuar així?

Queda palès que una part de la classepolítica i els qui ens governen prefereixen mantenir al poble allunyat de lesseves decisions. Si seguim delegant lesnostres responsabilitats mai podrem aconseguir el Blanes que els ciutadans volem,serà el Blanes que alguns volen.

Per aquest motiu instem a tots els ciutadans, entitats i partits polítics a denunciar aquesta situació i a exigir que el PDPC es porti a terme en les condicions i terminis acordats inicialment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s