Festival Folklòric Internacional Vila de Blanes


Blanes.cat/Un total de 14 grups provinents de 9 països de l’est i del nord d’Europa, s’estan aquests dies a Blanes per participar al Festival Folklòric Internacional Vila de Blanes que tot just es va començar a celebrar la nit d’ahir dimecres. El festival, que tindrà lloc en aquest municipi de la Costa Brava fins divendres vinent, 28 de juny, aplega grups folklòrics de Romania, Lituània, Turquia, Bulgària, Polònia, Suècia, Rússia i Eslovàquia.

 

L’esdeveniment està co-organitzat per l’entitat Mediterrania Folk Association i l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra i és el tercer any que es fa a Blanes amb un doble objectiu, tal i com explica el seu portaveu, Marc Coll: “És una manera de potenciar la vila de Blanes i, a l’hora, que coneguin les tradicions i folklore de Catalunya”

 

Cadascuna de les tres nits haurà desfilat per l’escenari de la plaça dels Dies Feiners una mostra del folklore europeu que ens porta l’essència d’aquests indrets en una mena de viatge per la seva cultura popular que no cal dir que va complaure el nombrós públic que va acabar congregant-s’hi. Es tracta d’una mena de versió actualitzada de les conegudes Vetlles d’Estiu que fa molts anys organitzava l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra que, a més a més d’actuar com amfitrió, també va ser qui va encetar ahir el festival amb una potent peça del seu darrer muntatge: DAD.EXE, Dret A Decidir Executable que fa uns dies es va poder veure al Palau de la Música Catalana, a Barcelona.

 

Com dèiem, el festival s’allargarà fins aquest proper divendres i després, la propera ocasió en què podrem gaudir dels balls de l’esbart, serà ja en plena festa major, el dilluns 22 de juliol, aquí mateix, a la plaça dels Dies Feiners. L’actuació recuperarà l’essència dels balls que solia fer abans l’esbart i, en motiu que enguany està celebrant el mig segle de vida, aplegarà dansaires de totes les generacions de l’entitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s