1a Escalada a Sant Joan


http://www.blanes.cat/docweb/2013-06-25-escaladasantjoanfondistes

Blanes.cat/Aquest 2013 la revetlla de Sant Joan de Blanes ha comptat amb un nou i esportiu ingredient afegit. Es tractava de la primera edició de l’escalada a Sant Joan per les escales que condueixen al capdamunt d’aquesta muntanya amb sortida des de la platja. Organitzat pel Grup Fondistes Blanes, la idea d’organitzar aquesta prova va sorgir de dos dels seus integrants: Tomàs Llorens i Roger Fonseca.

 

Els participants, prop d’un centenar, van haver de superar un quilòmetre de distància, 666 esgraons i un desnivell de 170 metres. A banda d’aquests factors, n’hi va haver un altre que, tot i no aturar la prova, la va deslluir un xic: la pluja intermitent que va estar caient al llarg de la tarda, abans i durant la seva celebració.

 

Malgrat això, però, es pot dir que la primera edició d’aquest esdeveniment va ser tot un èxit, tal i com apunta Tomàs Llorens: “La valoració és molt bona. Vam posar com a límit d’inscripcions 200 persones i, tot i la pluja, hem arribat gairebé al centenar. Tothom està molt content i nosaltres encara més. L’any que ve repetirem”.

 

L’escalada a Sant Joan estava estructurada en tres categories per edats: la sub18 per a corredors i corredores de fins a 18 anys d’edat; la sènior per atletes de 19 a 40 anys, i la de veterans, per majors de 40 anys. A l’hora de donar els premis pels tres primers classificats de cadascuna d’aquestes categories es va començar pels més joves: en sub-18 Iris Quintana i Pau Llorens es van situar a la tercera plaça; a la segona posició van classificar-se Laia Mateu i Eric Muñoz; i finalment el primer lloc en aquesta categoria va ser per Marta Romance i Albert Campuzano.

 

En sèniors, la tercera plaça va ser per Anna Prats i Xavier Vilaseril; a la segona posició es van classificar Ma Cinta Sarroca i Pedro López i els guanyadors tant d’aquesta categoria com de la classificació absoluta de la prova van ser Ana Parrillas, que va invertir 10 minuts amb 40 segons en cobrir el recorregut, i Xavi Marina, que va tardar 7 minuts amb 54 segons.

 

Tot i que precisament aquest corredor blanenc compta amb una llarga experiència en duríssimes proves que l’han dut arreu del món, aquesta va ser la seva impressió de la primera escalada a Sant Joan: “Doncs ha estat una experiència brutal, de les proves més dures que he fet. Tot i la duresa de la prova, però, ha estat molt maco poder participar-hi”.

 

Per últim, a la categoria de veterans, la tercera plaça la van guanyar Marta Roch i Sinforiano Aguilera; Begoña Ruiz i Alberto Lop van classificar-se a la segona posició;

i la primera plaça va ser per Rosor Mateu i David Garcia. Després de les corresponents fotografies de record i entrega de premis, l’esdeveniment es va tancar amb el sorteig entre tots els participants d’un obsequi que precisament va guanyar un dels classificats de l’escalada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s