Presentació del servei de vigilància i control de les platges de Blanes


Presentacio Servei Platges 2013l’Alcalde de Blanes, Josep Marigó; el regidor de Protecció Civil, Josep Manel Verde; i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, van presentar ahir les principals novetats i característiques del Servei de Vigilància, Salvament i Control de les platges d’aquest estiu 2013.

El servei estarà en funcionament del 15 de juny al 15 de setembre en horari ininterromput de 10’30 a 18’30 h i amb dues temporalitats. La temporada baixa que compta amb dos períodes, del 15 al 30 de juny i del 9 al 15 de setembre, i la temporada alta, de l’1 de juliol al 8 de setembre.

Per oferir aquest servei, es compta amb un total de 22 socorristes repartits en funció de les necessitats de servei als 3 llocs de socors fixes del municipi: Sant Francesc (Cala Bona), Blanes Centre i S’Abanell, així com a través de 7 torres i cadires de vigilància. Durant la temporada baixa hi haurà 16 socorristes en servei, i a la temporada alta se n’hi afegiran 6 més. A banda dels 22 socorristes, també formen part del contingent el cap i l’auxiliar de Protecció Civil, sumant un total de 24 efectius. També es compta com a mitjà aquàtic amb una embarcació semi-rígida amb motor fora borda de 175 CV per a la vigilància, salvament i rescat.

A banda del servei sanitari i de vigilància, una de les funcions diàries és encarregar-se de senyalitzar si l’estat de la mar és apte per al bany a través de tres banderes: verda (quan el bany està permès), groga (cal tenir precaució a l’hora de banyar-se) i vermella (el bany està prohibit per a tothom). A Blanes també hi ha una quarta bandera que, en aquest cas, senyalitza la presència de meduses.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s